Шофьорът на камиона, който се взриви при преминаване на Керченския

...
Шофьорът на камиона, който се взриви при преминаване на Керченския
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона бомба от Кримския мост получил поръчка за превоз на торове

Шофьорът на камиона, който се взриви при прекосяване на Керченския мост в Крим, свързващ Русия с този анексиран украински полуостров, е получил онлайн поръчка за превозване на торове, съгласно информация в съветски медии, оповестява организация EFE.

Московският вестник РБК споделя, че водачът е бил „ употребен " и не е знаел за хипотетичната „ терористична офанзива ", осъществена в събота.

Произходът на детонацията, която повреди част от 19-километровия мост, не е открит, само че съветското разследване и антитерористичната комисия обявиха, че е резултат от нахлуване с камион бомба. В детонацията са взели участие и седем вагона с горива от влакова комбинация, движеща се по жп сектора наоколо на моста.

Руското издание " Маш " показва, че камионът, за който се допуска, че с него е осъществено нападението, е бил тестван от сътрудници по сигурността, преди да премине по моста. Освен това същата обява твърди, че той е бил ръководен от 52-годишен мъж на име Махир Юсубов, братовчед на бащата на притежателя на камиона Самир Юсубов.

Руският медиен канал Baza разгласява видео в Телеграм, в което Самир Юсубов удостоверява, че е притежател на камиона, само че отхвърля всякаква връзка с хипотетичната офанзива. Освен това Baza заяви, че парцелите на семейство Юсубови са претърсени, само че притежателят на камиона сега е в чужбина.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР