Шофьорът на буса с мигранти, който се заби в полицейски

...
Шофьорът на буса с мигранти, който се заби в полицейски
Коментари Харесай

Говорителят на СГП: Шофьорът на буса с мигранти никога не е притежавал книжка

Шофьорът на буса с мигранти, който се заби в полицейски патрул край София през вчерашния ден в никакъв случай не е имал шофьорска брошура. Това заяви пред " Денят стартира " представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

" Никога не му е издавано удостоверение за ръководство от българските управляващи, той не се води на доклад като лидер на МПС. Това е по справката, която имаме от управляващите ", сподели тя.

Мъжът е с богато престъпно минало и е осъждан за разнообразни закононарушения - обири, безчинство, измами. Последните му обири са в изискванията на рецидив. Търпял е санкции за закононарушенията си, посочи Петрова.

Според плануваното в закона, присъдата за каналджийство може да бъде отнемане от независимост до 10 години, а за умишленото причиняване на телесна щета на служителя на Министерство на вътрешните работи - до 12 години, уточни още представителят на СГП.

Категорично е открито, че полицейският патрул не е препречил пътя на буса с мигрантите, съобщи тя.

" Полицейският патрул е бил на остров, само че не е препречил пътя на буса. В момента, в който водачът на буса с мигранти завива надясно, считаме, че се е движел със 100-130 км/ч - губи ръководството върху автомобила, удря се в мантинелата, провлачва се по нея, навлиза в калта и удря спрелия на безвредно място полицейски бус. За това свидетелстват и самите мигранти. Другото, което споделят, е че не са усетили задействане на спирачния механизъм от страната на водача ", уточни Петрова.

Задържаните мигранти, които не са в болница, са 10 сирийски жители и двама души от Йемен. Не са престоявали дълго в България - качили са се в рейса към 3-4 км след границата.

" Пътували са в посока Централна Европа, не е била задачата им да се открият в България. Не могат да посочат от кое място тъкмо са влезнали в страната ни, преди този момент са били в Турция ", сподели Десислава Петрова.

Вижте още във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР