Гонка между бус с нелегални мигранти и полицията на входа

...
Гонка между бус с нелегални мигранти и полицията на входа
Коментари Харесай

Полицай пострада тежко след гонка с бус с мигранти. Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставка

Гонка сред бус с незаконни мигранти и полицията на входа на София рано тази заран. При влизането от автомагистрала " Тракия " към Казичене бусът с българска регистрация е отказал да спре на подаден сигнал, след което полицейски автомобил се е опитал да го пресрещне.



Последва злополука, а един от служителите на реда е тежко ранен. Той е с черепно-мозъчна контузия и е настанен в болница " Света Анна ", където е опериран. Петима от незаконните мигранти също са настанени в болничното заведение, както и водачът на буса, който ги е превозвал.

Има потърпевш мигрант, който е настанен за лекуване във ВМА. Шофьорът е български жител, са открили още от Министерство на вътрешните работи. Нелегалните мигранти са с фрактури, само че без заплаха за живота. Установено е, че са от сирийски генезис.



За последните две години от общо 2500 присъди за трафик на незаконни мигранти, едвам 158 са ефикасни, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той разгласи, че дружно със заместника си Станимир Станев ще подадат оставка пред вътрешния министър през днешния ден. Тодоров обаче упорства за законодателни промени, които значително да завишат наказванията за такива закононарушения.

Заради случая на Околовръстното шосе на София тази заран се образуваха големи тапи.

фотоси: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР