Шофьор в столична таксиметрова компания заплаши общинските съветници в София

...
Шофьор в столична таксиметрова компания заплаши общинските съветници в София
Коментари Харесай

Таксиджиите в София пак ще плащат по-нисък данък

Шофьор в столична таксиметрова компания заплаши общинските съветници в София със разпра, в случай че политическите групи в Столичния общински съвет не запазят минималния налог от 300 лв. за такситата в града, както и в случай че не гласоподават за повдигане на минималната и оптималната цена за таксиметров транспорт. Това се случи на съвещание на комисията по превоз в СОС.
Няколко минути по-късно присъстващите общински съветници от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, " Демократична България " и Борис Бонев от " Спаси София " гласоподаваха единомислещо налогът да остане 300 лв. и през идната 2023 година, какъвто беше през 2021 и 2022 година поради ковид, а да не е 850 лева, какъвто беше той преди този момент. Окончателното решение по тематиката ще бъде взето на идната сесия на СОС. Все още не е ясно обаче дали политическите групи ще внесат и отчет за повдигане на цените на такситата. Засега подобен към момента не е направен.
Преди дни ръководещите от ГЕРБ в София предложиха и през идната година всички данъкоплатци в страната, без значение къде живеят, да платят налога на водачите на таксита в столицата. Мотивът за това предложение е пандемията, макар че в града от дълго време няма никакви ограничавания, а фирмите подвигнаха фрапантно цените.
Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС оферират облекчение за таксиметровите водачи, оповестиха от Столичния общински съвет. Представителите на ГЕРБ Зафир Зарков и Християн Петров и шефът на транспортната комисия Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация внесоха отчет, с който данъкът върху таксиметровия транспорт през 2023 година ще е в размер на 850 лева, от които единствено 300 лева ще се заплащат от превозвачите, а разликата ще се поеме от държавния бюджет, който би трябвало да компенсира бюджета на общината. По същия метод ръководещото болшинство в София понижи данъка на такситата и през ковидните 2021 и 2022 г.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР