Шофьор на такси върна близо 13 000 лева на възрастно

...
Шофьор на такси върна близо 13 000 лева на възрастно
Коментари Харесай

Шофьор на такси разкри “ало измама“, върна на пенсионери всичките им спестявания

Шофьор на такси върна близо 13 000 лв. на възрастно семейство от Монтанско, станало жертва на телефонна машинация. Той бил нает да прекара документи, само че се усъмнил и видял, че в торбата има пари.
Прочетете още
„ Ако не дадеш парите, мъжът ти ще го създадем на кайма, а теб ще те пребием и парите ще вземем ”. Такова позвъняване получава възрастно семейство от монтанското село Липен.

Преди това обаче чужд им звъннал и ги предизвестил, че дължат 700 лв. на енергийно сдружение. Жената отхвърля, само че след известно време телефонът ѝ звъннал още веднъж.

„ Обажда ми се един мъж и ми споделя: „ Не са 700 лв., а 7000 ”. Попитах го, какво приказва, по какъв начин по този начин 7000? И той ми сподели: „ Ако за 20 минути не ги събереш, ще изпратим 10 брадясали момчета. Да им дадете парите ”. Попитах го по какъв начин се намират по този начин 7 000 лв. и му споделих да ми даде 1 час. Не съумях да се усетя, че тези ме баламосват ”, споделя Анна Младенова пред Нова телевизия.

Казала си номера на мобилния телефон, имената и къде живее.

 „ И ми звъни GSM- а и се показва: „ Аз съм Цветан Цветанов от Криминална полиция ”. И ми споделя, че има измамници, че селото ни е блокирано. „ Ще ги хванем, пуснали сме 20 души цивилни служители на реда, с цел да не схванат тези, че ние сме служители на реда, а ти какъв брой пари имаш? ”. И аз взех, че му споделих - 12 700. Той ми сподели: „ Слагаш ги в една чанта ”. И трябвало да очаквам човек на който да ги съобщи ”, споделя Анна Младенова.

Таксиметровият водач Павел от Монтана получил позвъняване от румънски номер, че ще би трябвало да вземе документи за покупка на земеделска земя.

 „ Дадоха ми адрес, отидох и виждам една стара жена на вратата, която излиза с една пазарска чанта, направена като пакет, даде ми пазарската чанта и аз потеглих към Монтана, като те ми споделиха в допълнение, че ще ми дадат упътвания, къде да карам пратката ”, споделя Павел Тодоров,  таксиметров водач.

По пътя за Монтана обаче, Павел се усъмнил, че може би не кара документи.

„ Реших да отворя пазарската чанта и вътре видях една кутия за храна с пощенски пликове и до тях имаше оставен един плик с банкноти. Реших, че това са телефонни измамници ”, споделя Павел.

Връща се незабавно на адреса на възрастното семейство и им дава плика.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР