Шофьор на камион премаза 19-годишно момиче на пешеходна пътека на

...
Шофьор на камион премаза 19-годишно момиче на пешеходна пътека на
Коментари Харесай

Шофьорът, убил момиче до спирка в София, е карал с превишена скорост

Шофьор на камион премаза 19-годишно момиче на пешеходна пътека на оживения столичен бул. " Гоце Делчев " тази заран. Според очевидци 53-годишният Валентин Иванов е карал камиона си с висока скорост. Разследващите също са на мнение, че ограничаването от 30 км./ч. е било доста превишено. А шефът на " Пирогов " направи прочувствен апел към хората.

Най-вероятно съществена причина за злополуката и гибелта на 19-годишната Виктория е придвижване със доста по-висока скорост от ограничаването в този сектор, което е 30 км./ч.

Експертите са единомислещи, че в случай че камионът се движил в границите на разрешената скорост Виктория е щяла да бъде ранена, освен това не тежко и жива. Дали има и други аргументи, с изключение на скоростта, следва следствието да посочи. Разнопосочни са свидетелските показания къде тъкмо камионът е блъснал Виктория, дали на пешеходната пътека или на тротоара. Има камери за видеонаблюдение и от тях също ще се прецизира този подробност.





Свидетели на ужасяващата злополука стават доста хора преминаващи в оживения регион при кръстовището на бул. " Гоце Делчев " и ул. " Орехова гора ".

" Видях камиона по какъв начин се движеше изпод. Жената вървеше по тротоара. Човекът най-вероятно даже не знаеше, че е сгазил жена. Движеше с висока скорост. Беше най-малко 60 - 70 километра. Никакъв спирачен път нямаше. Първо удари дамата, хвърли я 7-8 метра напред. След това целият камион мина през нея, влачи я изпод. И най-после се спря в автобусната спирка ", споделя Петър, който е станал очевидец.

Единственото разминаване в разказите на очевидците е къде тъкмо камиона е блъснал 19-годишната Виктория, дали на пешеходната пътека или на тротоара. Шофьор, който се е движил в противоположната посока споделя, че е спрял преди пешеходната пътека, с цел да пропусне момичето да пресече и буквало е видял по какъв начин камиона, ръководен от 53 годишния Валентин Иванов я опустошава.



" Има очевидци на случая е, че въпросният камион, пренасящ минерална вода или бус, както и да го наречете, не е спрял и е осъществил прикосновение с преминаващо момиче, в следствие, на което може би го влачи към 20 метра и в следствие катастрофира в спирката. И за благополучие на нея няма хора и няма други потърпевши. За страдание имаме жертва, която е на място ", сподели Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.



Разминаванията в показанията на очевидците дали момичето е ударено на пешеходната пътека или на тротоара, проверяващите изясняват с първичния потрес, който очевидците са изживели от ужасяващата панорама, както и от другите позиции, на които са били все още на злополуката. Първоначалните данни сочат, че камионът се е движил със доста по-висока скорост.

" Като имаме поради ограничаването от 30 километра и къде се намира тялото и къде е камиона, аз персонално считам, че скоростта евентуално е била много висока ", сподели Иво Илиев.

53-годишният Валентин Иванов, шофьр на камиона има над 30 години опит зад кормилото и не е наказван.

" Водачът няма нарушавания. След тестване с дрегер и дръг тест пробите са негативни за лидера. Т.е. той е чист по административно-наказателната активност ", сподели Бистра Гурлевска, шеф отдел " Разследване " - Столична дирекция на вътрешните работи - Министерство на вътрешните работи.

Няма данни на Валентин Иванов да му е прилошало и затова да е изпуснал ръководството на камиона. Пристигнал на място лекарски екип го е отвел в " Пирогов " поради пострадвания, получени по време на злополуката.

" Докаран е при нас в дезориентирано положение. Без някакви съществени контузии. Има една контузия на главата, която е лека и няма директно отношение към живота. Обработили сме го, следим го. Търсим късни провали, които биха се показали. В момента работната диагноза е комоцио ", сподели доктор Валентин Димитров, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".



Бързите проби за алкохол и опиати, напревени на водача в " Пирогов " също са негативни, само че е назначена и токсикологична експертиза.

Поредният случай лишил млад човешки живот предизвика реакция на дългодишния педиатър доктор Димитров.

" Ако ми разрешите,може ли един зов към хората?... Спрете да се убивате! Това е от мен ", сподели той пред камерите.

На пръв взор няма данни за претоварване и не добре укрепен товар в камиона. Разследващите обаче събраха и резервираха цилия товар, с цел да може това да се ревизира посредством експертиза. Техническото положение на камиона също ще бъде изследвано най-подробно.



53-годишният водач Валентин Иванов остава в неврохирургията на " Пирогов " под полицейска защита. На него ще бъде повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при злополука заради нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата.

От началото на годината до края на вчерашното денонощие починалите на пътя са 403-ма, при 390 за същия интервал на предходната година. Само за последните две денонщия, арестуваните за шофиране след приложимост на алкохол са 36, а тези седнали зад кормилото след приложимост на опиати са 47.

По тематиката работят: Иво Никодимов и Цанка Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР