Шофирането на превозно средство с характеристиките на Cupra Formentor VZ5

...
Шофирането на превозно средство с характеристиките на Cupra Formentor VZ5
Коментари Харесай

С Cupra Formentor VZ5 танци на леда - видео

Шофирането на транспортно средство с характерностите на Cupra Formentor VZ5 е преживяване даже по естествени пътища. Тръпката от 390 к.с. под капака е изключително мощна, когато настъпите газта с петцилиндъра на заледена писта. Състезателният водач на Cupra Жорди Джене демонстрира в зимна Финландия, че най-мощният модел на марката разкрива своето показване даже при най-екстремните условия.

Cupra Formentor форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 4,2 секунди при естествени условия. На затворена, заледена писта, тази впечатляваща мощ има специфична прелест. „ Извличаме цялостната мощ от колата с надзор на сцеплението от място. Превключваме на състезателен режим, натискаме внезапно спирачките и ги освобождаваме, когато моторът доближи 4000 оборота в минута – ускорението върху леда е фантастично “, споделя Жорди Джене.

Най-ексклузивният модел на Cupra досега, от който са създадени единствено 7000 бройки, е освен това от спортна кола. Оборудван със задвижване на всички колела, той се приспособява към изискванията на всякаква повърхнина, даже сложна като лед, без да губи сцепление.



„ Името на модела е VZ5, а VZ е испански за veloz, което значи бърз и мога да ви уверя, че тази кола е доста, доста бърза. На хлъзгава писта като тази, където съвсем нямате сцепление, колата все пак доближава в действителност удивителна скорост “, акцентира Жорди Джене.

Специална характерност на Cupra Formentor VZ5 е дрифт режимът. Когато е включен при каране на затворен маршрут, мощността може да се трансферира към лявото или дясното задно колело, което разрешава на автомобила да прави зрелищни дрифтове. И, несъмнено, това рисково държание при шофиране се ускорява върху лед.

„ За мен това е една от най-хубавите функционалности, налични в това транспортно средство. Винаги би трябвало да го употребявате на затворена писта, тъй като е същото като да карате спортна кола. Режимът на дрифт е съвършен за изискванията тук и Cupra Formentor VZ5 се усеща в действителност състезателен. Това е едно от най-красивите преживявания, които в миналото съм имал “, въодушевен е Жорди Джене. Важно е да знаете: Спирачната мощ е приспособена към характерностите на автомобила – и е изключително впечатляваща на лед.

„ Колата е оборудвана с 18-инчови спирачки с шест-бутални апарати Akebono, които оферират отлична спирачна мощ. Това ни дава доста положително чувство на педала и закъснение. Най-добрият метод да тестваме това е с спешно прекъсване. Докарвам колата до цялостна мощ и по-късно внезапно спирам. Тя стопира бързо, даже и при най-заледените и хлъзгави условия. Спирачната й дарба е отлична ", приключва водачът на Cupra.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР