Школата на Марица (Пловдив) направи абсолютен рекорд за България –

...
Школата на Марица (Пловдив) направи абсолютен рекорд за България –
Коментари Харесай

Школата на Марица с абсолютен рекорд спечели три шампионски титли в една година

Школата на Марица (Пловдив) направи безспорен връх за България – завоюва купите при старшата, младшата и U16 през този сезон.
Прочетете още
Школата на Марица реализира невиждано достижение в България през този сезон. Тя може да се гордее със спечелването на купите в трите възрастови категории – старша, младша и U16.

Това нещо се е случвало единствено един път в българския волейбол и го прави Левски (София) при младежите и момчетата. За първи път Марица съумява да го направи при девойките и девойките. Реално маричанки могат да прибавят и още една купа, тъй като остава да се изиграят и финалите при U14.

Още по-впечатляващото е, че тимовете на Марица съумяха да реализират трите трофеи без нито една загуба през сезона!

През последните години школата на Марица се разви извънредно доста. Наборите печелят непрекъснато купи и трофеи от шампионатите в България и другарски шампионати в чужбина. Момичетата от школата влизат в първия тим и способстват за триумфите на женския тим. През предишния сезон в клуба имаше единствено две волейболистки, които не са минала през люпилнята на гении. Марица беше с най-младия си тим в цялата история на клуба. Някои от волейболистките станаха даже тройни шампионки, печелейки купите при дамите, старшата и младшата.

Марица имаше четири волейболистки в първия състав родени през 2006-а година – Ива Дудова, Мария-Габриела Миличевич, Елена Коларова и Маргарита Гунчев, както и две родени през 2005-а година – Боряна Ангелова и Виктория Коева. Всичките те са артикул на школата на Марица.

Целта на Марица постоянно е била да дава волейболни гении от школата за първия тим и през последните два сезона това е най-осезаемо. Това потвърждава, че школата работи вярно и надгражда съществено с всяка една година. Още от най-малка детска възраст всички девойки се учат на шампионския нрав на Марица и без проблем излизат и печелят трофеи, купи и медали.

Един от основните фактори за триумфите е спортният шеф на школата – Владимир Котев, който пое този пост от сезон 2017-2018 и ДЮШ съумя да завоюва в този интервал 12 шампионски трофеи. Марица е един от дребното волейболни тимове, които разполагат със състезателен шеф на школата, което е доста значим пост за развиването на ДЮШ.

Момичетата в школата се любуват на отлични условия, нещо, с което малко български тимове могат да се похвалят. Те упражняват в две зали – зала Волейбол на Спортно учебно заведение " Васил Левски " и зала " Лаута ", които бяха изцяло актуализирани и освежени. Децата от могат да употребяват спортния ресторант в зала " Лаута ", където да се хранят. При гостувания отвън Пловдив всички деца се предвижват с клубния рейс на Марица, който вози и женския тим. За волейболистките, които живеят отвън Пловдив са обезпечени общежития в Спортно учебно заведение " Васил Левски ".

От 2018-а година насам школата на Марица е завоювала общо 12 трофеи в пет разнообразни възрастови категории, където се играят национални финали. Тук не влизат купите при най-малките, където се организират единствено междурегионални квалификации и финали при Регион Тракия.

Шампионските трофеи на Марица в държавните шампионати от 2018-а година насам:

Старша – 2023, 2022, 2019

Младша – 2023, 2022, 2021

U16 – 2023

U15 – 2021, 2019, 2018

U13 – 2022, 2019

Титлата при Старшата

Девойките старша възраст на Марица завоюваха по безапелационен метод купата. Отборът не загуби нито един мач и загуби единствено един гейм във финала в Казанлък, когато победи с 3:1 гейма ЦСКА (София).

Шампиони и при младшата

При младшата маричанки също станаха шампионки без нито един изгубен дуел. Пловдивчанки завоюваха във финала в София против ЦПВК (София) с 3:2 гейма.

Шампионската купа при U16

През този сезон от БФВ направиха нова възрастова група U16 и Марица стана първият първенец при нея. Маричанки завоюваха купата в София също без загуба и с победа във финала против домакина Левски (София) с 3:1 гейма.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР