Широко следеният портфейл 60/40 започва да се възстановява, след като

...
Широко следеният портфейл 60/40 започва да се възстановява, след като
Коментари Харесай

BofA: Портфейлът 60/40 започва да се възстановява

Широко следеният портфейл 60/40 стартира да се възвръща, откакто претърпя най-лошата си година от световната финансова рецесия, съгласно основния капиталов пълководец на Bank of America Corp., представен от " Блумбърг ".

Влагането на 60% в акции и 40% в облигации „ би трябвало да генерира позитивна възвръщаемост през 2023 година “, сподели Майкъл Хартнет.

Хартнет е оптимистичен за облигациите през първата половина на идната година, защото чака рецесията да продължи през първите шест до девет месеца, без да бъде дълбока или белези. " Фондовият пазар ще се увеличи през втората половина, откакто стане ясно, че сме минали пика на лихвените проценти и дъното на корпоративните облаги “, сподели той.

Глобалните облигации и акции бяха изковани в тандем тази година, защото централните банки покачиха лихвените проценти, подхранвайки страховете от криза.Бенчмарк на " Блумбърг ", който мери представянето на пазара на разнообразни активи в Съединени американски щати, демонстрира, че характерен портфейл 60/40 е избран за най-лошата година след световната финансова рецесия.

Ще се завърне ли портфолиото 60/40 през 2023 година?

Хартнет също сподели, че вероятностите за акциите с дребна капитализация са „ в действителност много положителни “, откакто вложителите стартират да чакат възобновяване.

„ Няма да се връщаме към свят на 0% проценти или количествени облекчения, в които всичко, което трябваше да извършите, беше да притежавате огромни софтуерни акции. Хората търсят ново водачество на пазарите и акциите с дребна капитализация ще бъдат част от това. “, сподели Хартнет.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР