Шимпанзета, гледащи видеоклипове заедно, получават същото чувство на връзка и

...
Шимпанзета, гледащи видеоклипове заедно, получават същото чувство на връзка и
Коментари Харесай

Шимпанзетата стават по-близки, след като гледат филми заедно

Шимпанзета , гледащи видеоклипове дружно , получават същото възприятие на връзка и непосредственост, които хората могат да почувстват от гледането на филм или телевизионно шоу дружно , настояват откриватели от американски университети.

Двойки шимпанзетата бяха следени, до момента в който гледаха видео клипове - и психолозите откриха засилено възприятие за непосредственост сред тях по метод, който се смяташе, че е неповторим за хората.

Изследователите потвърдиха, че това държание демонстрира " дълбоките еволюционни корени " на засиленото прочувствено влияние от гледането на нещо в компанията на някой различен .

Изследването повдига и въпроса за това какво губим, когато все по-малко споделяме подобен опит - да вземем за пример, в случай че фамилиите престанат да гледат телевизия дружно и всеки поотделно се включва в обществените медии, като всеки се вглъбява в своето мобилно устройство.-->



Изследването, оповестено от Кралското научно общество , базира изводите си след наблюдаване на 45 шимпанзета, което следи измененията в държанието на приматите след гледане на клипове, на които са снимани други маймуни.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР