Шифрин триумфира в Шладминг, но Влъхова ликува с титлата в слалома

...
Микаела Шифрин се изкачи от пето до първо място във
Коментари Харесай

Микаела Шифрин се изкачи от пето до първо място във втория манш, за да спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в австрийския зимен център Шладминг, но не успя да спре Петра Влъхова от гарантирането на Малкия кристален глобус в дисциплината.
Влъхова е новата носителка на Малкия кристален глобус в слалома.
Шифрин, която се завърна на пистата в неделя, бе обляна в сълзи след края на състезанието. „Просто плача много в последно време“, каза тя в началото на интервюто си след успеха в Шладминг. Американката нанесе психологически удар в последния слалом преди Зимната олимпиада в Пекин и увеличи аванса си пред словачката Влъхова в генералното класиране за Големия кристален глобус, като си осигури и рекорда за най-много победи за Световната купа в една дисциплина.

Влъхова, победителка в пет от последните шест слалома за сезона, бе най-бърза в първия манш в австрийските Алпи. Шифрин, единствената състезателка, побеждавала действащата носителка на Големия кристален глобус в слалома този сезон, изоставаше с +0.48 сек от словачката на пето място. Състезанието бе изместено от Флахау поради високия брой заразени с Ковид в курорта, който е на около 25 км от Шладминг, където по традиция се провеждат мъжките слаломи. След като Шифрин даде първо време във втория манш, последните четири скиорки не успяха да я задминат. Нито канадката Али Нулмайер, нито швейцарката Уенди Холденер, които поделяха третото място, финишираха състезанието.
Шифрин счупи рекорда за най-много победи в една дисциплина от Световната купа с 47.
Германката Лена Дур се нареди трета на почетната стълбичка, докато Влъхова загуби повече от секунда, за да финишира на +0.15 от Шифрин, но това й гарантира Малкия кристален глобус в слалома – по този начин тя си върна титла, спечелена през 2020. Словачката води на американката с 220 точки в подреждането на дисциплината при още две състезания до края на сезона. Шифрин, междувременно, увеличи аванса си пред словачката, действащата шампионка, на 55 точки. За нея това бе 47-и успех в слалом от Световната купа, което подобри поделения рекорд с легендата Ингемар Стенмарк от Швеция, който спечели 46 старта в дисциплината, за най-много в една дисциплина. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР