Шествия за Международния ден на труда се проведоха в различни

...
Шествия за Международния ден на труда се проведоха в различни
Коментари Харесай

Шествия за Международния ден на труда в различни държави в Европа

Шествия за Международния ден на труда се организираха в разнообразни страни при съответните ограничавания и здравни условия. До конфликти с полицията се стигна в Париж и Истанбул.

Традиционното първомайско шествие в Париж стартира от Площада на Републиката, като в него се включиха представители на профсъюзите, юношески организации, леви празненство и членове на придвижването на жълтите жилетки.

В късния следобяд се стигна до стълкновения, откакто стачкуващите започнаха да хвърлят камъни и фойерверки против полицията, която отговори със сълзотворен газ.

Радикални деятели започнаха да разрушават витрините на банки и магазини, а по улиците бяха запалени огньове.

Около 3 хиляди бяха участниците в демонстрациите в Лион, където са арестувани петима, откакто показали нападателно отношение към органите на реда.

По-рано турската полиция задържа над 200 стачкуващи на централния площад " Таксим ", към който бе наложена полицейска обсада.

Съобщава се за десетки ранени при конфликтите. Турция забрани честванията поради противоепидемичните ограничения. По традиция на този ден в Истанбул се сервират цветя на лобното място на 35 служащи, убити на Първомайските тържества през 1977 година

Част от синдикатите и тази година са имали позволение за церемонията, само че съгласно управляващите други са организирали противозаконни събирания. Арестувани са и 20 души по време на митинг в Измир.

Хиляди се включиха в демонстрациите за 1 май в над 70 градове в Испания. Участниците носеха маски и съблюдаваха обществена отдалеченост. Основното шествие в Мадрид, което бе лимитирано до 1000 души, се организира от кметството до площад " Пуерта дел Сол ".

В него взеха присъединяване седем министри, измежду които и министъра на труда Йоланда Диаз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР