Шествие в подкрепа на Украйна организират граждани на Русе.Сборният пункт

...
Шествие в подкрепа на Украйна организират граждани на Русе.Сборният пункт
Коментари Харесай

Русенци организират шествие в подкрепа на Украйна

Шествие в поддръжка на Украйна провеждат жители на Русе.

Сборният пункт е площад "Александър Батенберг " против Историческия музей в Русе от 18:00 часа на 28 март.

Шествието ще премине по улица "Александровска " до площад "Свобода " и по улица "Църковна самостоятелност " до кея и река Дунав, която свързва България с Украйна. "Носете си плакати с вашите послания ", приканва русенецът Иван Белчев.

„ Приятели, време е и България да излезе на огромно шествие в поддръжка на суверенна Украйна! Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята независимост и за бъдещето на Европа с цената на големи почтени жертви и опустошения. Този народ съумя да изненада целия свят с достолепието, смелостта и издръжливостта си.

Същевременно България е в плен на все по-силната хватка на съветската пропагандна война против страната ни. Руската посланичка в понеделник си разреши да приказва от името на българския народ. Следим надигащия се краен шовинизъм в Русия и разбираме какво значи той за България, в случай че не пожелаеме една съответна и навременна позиция в поддръжка на Украйна от държавното управление ни. Не можем да позволим маргинални проруски партии да диктуват най-важните решения за бъдещето на България. Не бива да оставим гласовете си да бъдат заглушени.

Време е да се заявим, че сме тук, че сме в Европейски Съюз и НАТО, че сме създали към този момент цивилизационния си избор и заставаме зад него.

Нека и ние да излезем, да създадем един ослепителен, въпреки и алегоричен жест към народа на Украйна. Заедно с Украйна.

Включете се, поканете другари и семейство, нарисувайте плакати, вземете флагове – украински, български, на Европейски Съюз, с цел да ни видят и чуят!

Събитието е спокойно и участниците ще съблюдаваме законите на Република България “, декларират уредниците.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР