Шестте заповеди на Авицена, които ще ви помогнат да живеете

...
Шестте заповеди на Авицена, които ще ви помогнат да живеете
Коментари Харесай

Авицена: „Причините за болестите са в безделието и гнева!“

Шестте заповеди на Авицена, които ще ви оказват помощ да живеете дълго

Този популярен доктор и академик е живял преди съвсем 1000 години, само че актуалните хора употребяват доста от неговите предписания и препоръки и до през днешния ден. Авицена е един от първите, който основава медикаменти на основата на билки, които неведнъж тества върху себе си и своите възпитаници.

Пълното име на великия врач звучи по този начин: Абу Али Хюсеин ибн Абдула ибн ал-Хасан ибн Али ибн Сина. Но за мнозина е по-лесно да го назовават ​​Авицена. Той е роден покрай Бухара и е посветил целия си живот на проучването на човешкото тяло, бил е велможа доктор на доста владетели от Изтока.

В продължение на повече от половин век неговата книга „ Канон на медицината “ се смяташе за Библията на всеки лекар; като цяло Авицена е написал повече от 400 книги.

Авицена е първият, който осъзнава, че постоянните физически извършения са от изгода за възстановяване на здравето, а също по този начин е бил уверен, че болният човек го убива не толкоз заболяването, колкото страхът от заболяването.

Ето за какво съгласно него лекарят би трябвало освен да лекува, само че и да вдъхва убеденост на пациента. Той преглежда медицината от позиция на философията и математиката: той споделя, че изцелението е прибавяне и лишаване: лишаване на всичко, което е нездравословно за индивида, прибавяне на това, което е потребно. И той възприема заболяването освен като нередовност в тялото, само че и като заболяване на духа на човек.

Няма болест, за която да няма лекуване, в случай че не става дума за липса на воля, споделя Авицена.

Е, по какъв начин да спорим с толкоз елементарни и разбираеми истини?

1. Относно преяждането

Авицена счита несъразмерната консумация на храна за директен път към заболяването. Постоянно цялостният корем и вътрешности, в които се натрупват останки от неусвоена храна, предизвикват възпаления и проблеми у доста вътрешни органи.

Ученият също по този начин е предупреждавал за заплахите от непрекъснатата корист с алкохол, като споделя, че това предизвиква проблеми с черния дроб и мозъка.

Но по принцип Авицена е вярвал, че „ по-добре е да препиваш, в сравнение с да преяждаш “:)

2. За безделието

Според великия врач множеството заболявания на индивида пораждат, когато той стартира да си разрешава прекалено много и не се интересува от сдържаност, води празен метод на живот.

Втората причина съгласно лекаря са безделието и скуката. Много хора, които нямат никакви проблеми в живота, внезапно стартират да страдат от меланхолия, разстройства на вътрешните органи и всичко това се случва, тъй като насочват цялото си внимание към всяка дребна болка, тъй като няма върху какво повече да се концентрират!

3. Относно разделното хранене и гладуването

Авицена не е знаел, че неговите потомци ще практикуват по този начин нареченото разделно хранене, само че преди 1000 години е знаел, че не си коства да се яде по едно и също време солено и сладко, протеини и въглехидрати … И също по този начин е вярвал, че след щедро хранене и преяждане, човек би трябвало да си устрои един ден на недояждане и да остане без храна за един ден за пречистване на червата.

Той също по този начин написа за изгодите от „ леката “ храна и за заплахите от „ тежката “ – която се усвоява доста време.

4. За изгодите от спорта

Авицена е бил убеден, че човек, който дава на тялото си постоянна физическа интензивност, е по-малко евентуално да се разболее и се излекува по-бързо. А тези, които седят неподвижни, в действителност основават всичките си заболявания със личните си ръце.

5. За нездравословното влияние на гнева върху тялото

Като същински доктор, Авицена е лекувал освен тялото, само че и душата, като обръща внимание на психическото положение на пациента, неговите вътрешни различия. Той открива директна връзка сред претърпените отрицателни страсти и физическото положение на човек. Той споделя, че гневът, раздразнението и тъгата безусловно изтощават човешката душeвност, отслабвайки защитните си сили.

6. Значението на верния сън

Здравият човек би трябвало да спи тъкмо толкоз, колкото е належащо за цялостното му възобновяване. Липсата на сън, както и прекалено много сън, се отразява отрицателно на здравето, счита Авицена.

Лекарят е съветвал пациентите си да спят, тъй че главата да е по-високо от краката, т.е. на задоволително висока възглавница. Той споделя още, че яденето директно преди лягане е също толкоз нездравословно, колкото и лягането на гладно.

Руми за това какво е отрова, боязън, злоба и яд

Мъдро! Руми дава отговор на учениците си: – Какво е отрова? – Отровата е всичко, което надвишава потребностите ви. Сила, благосъстояние, желанията на егото, лакомия, мързел, обич, упоритост, ненавист или нещо…

Цялата публикация

Само нещастните хора са зли и жестоки към другите. Факт!

 

Те желаят да сте толкоз нещастни, колкото и те. Това са тъжни хора с дълбока засегнатост, която крият надълбоко вътре в себе си, и на които им се коства, че…

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР