Шестото издание на Областната панорама на професионалното образование ще се

...
Шестото издание на Областната панорама на професионалното образование ще се
Коментари Харесай

Старозагорски фирми отварят врати за седмокласници и родители

Шестото издание на Областната гледка на професионалното обучение ще се организира на 13 април в Залата за художествена гимнастика в Стара Загора. Участие със лични щандове са декларирали 20 професионални гимназии и техните бизнес сътрудници. Официалното разкриване ще се състои в 11:00 часа, седмокласниците и техните родители могат да се срещнат с изискванията на кандидатстване и опциите, които оферират образователните заведения от 11:45 до 15:00 часа. На място ще участват и кариерни консултанти. Това стана ясно на конференция, в която участваха уредниците на панорамата: зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, началникът на Регионалния инспекторат по обучение Татяна Димитрова, ръководителят на Търговско-промишлена палата Олег Стоилов и ръководителят на Клуба на работодателя арх. Банко Банов.

За първи път в границите на Областната гледка на професионалното обучение, на 14 април предприятия и заведения за хранене ще отворят порти за седмокласници и техните родители, с цел да се срещнат на място с изискванията на работа и да създадат своя осведомен избор. От 11:00 до 1:00 часа ще бъдат отворени и всички професионални гимназии в област Стара Загора.

„ Търсим нови благоприятни условия за разпространение на професионалното обучение, с цел да решим проблемите на бизнеса с липса на фрагменти. На този стадий планът „ Домино ” е най-ефективният инструмент за внедряване на дуалното образование. Затова предложихме на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на среща с бизнесмени в Стара Загора, от плана форма дуалното образование да стане държавна политика ” – заяви Олег Стоилов.

План-приемът за образователната 2018/2019 година е одобрен и неслучайно в него превес имат професионалните паралелки. 106 са паралелките в осми клас в Старозагорска област. 42 – са профилирали, а професионалните са 64, сподели Татяна Димитрова.

„ Търсим опция за основаване на подготвителен център с съвременно софтуерно съоръжение в Стара Загора, в който учениците да се образоват ” – заяви Иванка Сотирова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР