Шестокласниците Симеон Дойчинов, Виктор Попдончев, Ивайла Радкова, Любомир Манчев, Йово

...
Шестокласниците Симеон Дойчинов, Виктор Попдончев, Ивайла Радкова, Любомир Манчев, Йово
Коментари Харесай

Български ученици се представиха блестящо на Световното отборно първенство по математика в Пекин

Шестокласниците Симеон Дойчинов, Виктор Попдончев, Ивайла Радкова, Любомир Манчев, Йово Йовчев и Ралица Веселинова са учениците от тима по математика на столичното 125 СУ „ Боян Пенев ”, които още веднъж се връщат с медали от Световното отборно състезание по математика, което се организира в Пекин сред 23-27 ноември тази година. В него взеха присъединяване над 100 тима от целия свят, разпределени в три възрастови групи. Това е третото по ред присъединяване на софийската гимназия на влиятелния шампионат в Китай във възрастовата група до 15 години, от който досега има извоювани 10 медали и купи.

Резултатите от надпреварите на Световното отборно състезание в Пекин се пресмятат въз основата на броя точки, които участниците съберат като самостоятелно и отборно показване, решавайки общо 40 задания за 94 минути. Крайният резултат на тима на 125 СУ „ Боян Пенев “ го подрежда преди множеството тимове на надпреварата. Той завоюва премия „ Мерит “. Изключително мощно е представянето на тима в самостоятелното съревнование, където със златен орден е Симеон Дойчинов, със сребро - Виктор Попдончев, с бронз - Ивайла Радкова, а Любомир Манчев, Йово Йовчев и Ралица Веселинова са с награди „ Мерит ”. Ръководител на тима е учителят по математика Мадлен Христова.

„ Много ни радва триумфът, който реализираха нашите възпитаници, тъй като за следващ път потвърдиха, че математиката не е непреборима, а в противен случай – може даже да открие нови светове. Ние в 125 СУ сме обичайно мощни в математиката, само че за този випуск това е първото огромно тестване и го преодоляхме чудесно. Показахме, че упоритият труд постоянно носи триумф. По време на престоя ни в Пекин децата имаха опция да се допрян до една далечна и непозната просвета, да се срещнат с връстници от целия свят и, което е най-важно, да се убедят сами какъв брой градивен е отборният дух “ , разяснява Мадлен Христова.

Можете да намерите повече информация за учебното заведение и неговите оценки на адрес www.sou125.com и www.facebook.com/125sou.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР