Шестнадесет месеца след нахлуването на руските войски в Украйна, много

...
Шестнадесет месеца след нахлуването на руските войски в Украйна, много
Коментари Харесай

Зеленски: Походът на „Вагнер“ показа, че е лесно да се превземат руски градове

Шестнадесет месеца след нахлуването на съветските войски в Украйна, доста украинци изпитваха задоволство от опцията за разединение в съветските редици. Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е разкрито разтърсване в сърцето на Русия от събитията, които бяха последвани от диспути на високо равнище сред западни водачи, съобщи БНР.

Заради протестът можеше да настъпи хаос измежду съветските сили в Украйна сега, когато Киев стартира дълго чаканата си контраофанзива от началото на войната.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/SERGEI ILNITSKY/POOL

Малко преди ръководителят на частната военна формация да разгласи, че войските му отстъпват, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че походът е изобличил слабостта на Кремъл и е „ посочил на всички съветски бандити, наемници, олигарси “, че е елементарно да се завладяват съветски градове „ и евентуално арсенали “.

В постоянното си видеобръщение на съветски език Зеленски съобщи, че „ индивидът в Кремъл “  е „ доста изплашен “ и слабостта на Русия е излязла на показ:

„ Днес светът видя, че господарите на Русия не управляват нищо. Въобще нищо. Пълен безпорядък. Пълна липса на каквато и да било предвидимост. И това се случва на съветска територия, която е цялостна с оръжия. В Кремъл са способни да осъществят какъвто и да било гнет и нелепост, само че не могат да обезпечат и един % от нужния надзор. Те са действителният проблем “.

Същевременно Зеленски прикани Запада да окаже военна помощ на Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк написа в Телеграм, че протестът на „ Вагнер “ е оскърбление за Владимир Путин.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба акцентира в това време, че Украйна се е концентрирала върху контранастъплението. Ожесточената борба в Южна Украйна продължава. Украински медии оповестяват, че през вчерашния ден руснаците са изстреляли над 200 снаряда и мини в Сумска област. Това е провокирало вреди и опустошения по здания в разнообразни обитаеми места в региона.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР