Шесткратният шампион Роджър Федерер се класира лесно за третия кръг

...
Шесткратният шампион Роджър Федерер се класира лесно за третия кръг
Коментари Харесай

Федерер взе 99-а победа в Мелбърн, прелитайки през втория кръг

Шесткратният първенец Роджър Федерер се класира елементарно за третия кръг на Australian Open след чиста победа над Филип Крайнович – 6:1, 6:4, 6:1. Маестрото се нуждаеше от час и 32 минути, с цел да пречупи 41-ия в международната класация.

Крайнович имаше огромни проблеми с физическото си положение, като единствено ден по-рано игра пет сета с квалификанта Куентин Халис.

Сърбинът впечатли с необикновено висок % на първия сервис – 74%, който в първия и втория сет даже беше 89 и 90. Това обаче не му оказа помощ против надалеч по-опитния Федерер, който взимаше верните решения на корта. Федерер се класира за третия кръг за 21-и път, като в никакъв случай до момента не е пропущал да премине първите две трудности в Мелбърн.

Швейцарецът реализира своята 99-а победа в Мелбърн. В кариерата си Федерер има единствено 14 загуби в 21 участия в Австралия и е рекордьор по брой победи в конкуренцията. Зад него е Новак Джокович, който има 71.

2️⃣1️⃣ / 2️⃣1️⃣@rogerfederer maintains his peRFect record of having always reached the third round at the #AusOpen, def. Filip Krajinovic 6-1 6-4 6-1.#AO2020pic.twitter.com/852qUhDFUr
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 22, 2020

Ако прескочи и третия кръг Федерер ще стане първият тенисист, достигнал до 100 победи в два от шампионатите от Шлема. На " Уимбълдън " Маестрото има 101 победи. Швейцарецът е единственият, реализирал сходно нещо, откакто с най-вече победи на " Ролан Гарос " е Рафаел Надал (93), а на US Open – Джими Конърс с 98. В Ню Йорк швейцарецът има 89, а в Париж – 70.

В третия кръг Федерер ще играе с представителя на домакините Джон Милман, който се оправи с 31-ия подложен Хуберт Хуркач.

" Началото на сезона е чудесно за мен. Чувствам се доста добре, упражнявам доста крепко и просто нямам самообладание за идващите мачове. Надявам се да направя добър мач и в третия кръг ", сподели швейцарецът.

Напред продължава и първенецът от 2019 година Новак Джокович, който победи елементарно Тацума Ито с 6:1, 6:4, 6:2. От поставените за третия кръг се класираха още Диего Шварцман, Марин Чилич, Милош Раонич и Роберто Баутиста-Агут, а Стефанос Циципас даже не трябваше да играе, откакто противникът му Филип Колшрайбер се отхвърли заради травма.

Една от огромните изненади беше отпадането на осмия в схемата Матео Беретини. Италианецът изоставаше с 0:2 сета против Тенис Сандгрен, само че докара нещата до решителна пета част, в която въпреки всичко отстъпи.

При дамите предстоящи победи записаха Наоми Осака, Петра Квитова, Ашли Барти, Каролине Вознячки, Серена Уилямс и Кори Гоф.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (722)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР