Шесткратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Роджър

...
Шесткратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Роджър
Коментари Харесай

Роджър Федерер отрази 7 мачбола и е на полуфинал в Мелбърн

Шесткратният първенец от Откритото състезание на Австралия по тенис Роджър Федерер оцеля по магически метод и се класира за 15-ия си полуфинал в Мелбърн след петсетова драма.

Третият подложен швейцарец надви в същински трилър против №100 в ранглистата Тенис Сандгрен от Съединените щати след 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3 след съвсем три часа и половина игра на „ Род Лейвър Арина “.

В първия сет Федерер стартира решително и съумя да пробие за 4:2, което му беше задоволително за спечелването на частта.

Последва доста мощна игра на 28-годишния бабанка от щата Тенеси, който сервираше доста мощно и взе идващите два сета, като направи по два пробива, против изглеждащия не в най-хубавата си форма Маестро.

В четвъртата част Сандгрен още веднъж доминираше и изпусна цели седем мачбола. Три от тях бяха при 5:4, а останалите в тайбрека. Три от тях бяха следващи, когато американецът поведе с 6:3 точки, само че Федерер отхвърли да се съобщи и отрази всичко, с цел да победи след мощен форхенд по правата.

В петия сет 38-годишният Роджър направи заветния пробив за 4:2 и при 5:3 сервираше за място на полуфиналите против противник, който мъчно се придвижваше по корта поради контузия в коляното. Федерер поведе с 40:30 и с чудесно ориентиран начален удар завърши нещата.

„ Имах необикновен шанс през днешния ден. Когато имаш седем мачбола против тебе е нужен. Надявах се той да сбърка някъде. В третия сет усетих болежка в слабините и не бях добре, само че го преодолях. По принцип имам вяра в чудеса. За бъдещия ми противник бих споделил, че който и да е ще бъде доста мъчно ", сподели Маестрото след успеха.

Той чака спечелилия от мача сред първенеца Новак Джокович и Милош Раонич.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР