Шестима скочиха за спасяването на Богоявленския кръст в Търговище. Пръв

...
Шестима скочиха за спасяването на Богоявленския кръст в Търговище. Пръв
Коментари Харесай

Шестима скачат за кръста в градски шадраван


Шестима скочиха за спасяването на Богоявленския кръст в Търговище. Пръв до него във водите на градския фонтан стигна Ваньо Василев. Младият мъж е родом от града, само че живее и работи в столицата.

Топлото време на днешния Йордановден изкара стотици търговищенци в центъра на града, с цел да следят Богоявленския обред. На него участваха регионалният шеф и неговият заместител, кметът на Търговище и секретарят на общината, ръководителят на Общинския съвет в града, заместник-кметове, ръководители на институции и ведомства.

Трима свещеници четоха молитва на площада. След това благословиха жителите на града и им пожелаха здраве, поръсвайки ги със светена вода, прецизира Българска телеграфна агенция.

Представители на родолюбив клуб „ Възраждане “ развяха флагове, под звуците на осъществяванията на духовия оркестър към община Търговище.

Ваньо Василев сподели, че взе участие за повторно в Богоявленския обред. Първият път е през 2019 година, когато времето е било много студено, по спомените на младия мъж. Той е треньор по тенис и работи в София.

С Богоявленския кръст в ръце Василев пожела здрава година на себе си и фамилията си, както и на всички поданици на регионалния център. Каза, че ще употребява част от сумата за ремонт на фамилното жилище в Търговище, а други ще вложи в персонален автомобил.

Архиерейският наместник отец Славчо Проданов откупи кръста с 1500 лева Сумата е събрана от дарения на миряни, които обичайно към този момент години наред вършат допустимо реализирането на Богоявленския обред в Търговище.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР