Шестима са задържаните от вчерашната акция Бяло в Горна Оряховица,

...
Шестима са задържаните от вчерашната акция Бяло в Горна Оряховица,
Коментари Харесай

Деца си продават дрога през Вайбър

Шестима са арестуваните от вчерашната акция " Бяло " в Горна Оряховица, заяви Таня Катрева от окръжната прокуратура във Велико Търново пред Би Ти Ви. 

Вчера при акция “Бяло ” бяха открити 400 000 цигари марихуана, пакетирани и подготвени за продажба от десетокласници на техни съученици в няколко учебни заведения в Горна Оряховица.

“Акциите са от 2020 година, само че в този момент интензитетът им е много по-голям заради растежа на този тип закононарушения, свързани с разпространяването на наркотични субстанции измежду учениците ”, добави тя. 

Катрева изясни, че на всички арестувани лица са им повдигнати обвинявания. “Три от тези лица са арестувани за 72 часа, като това са хората, които стоят най-високо в йерархията - производителите и дилърът, пропагандатор. Специфично в тази акцията е, че е разкрита цялата незаконна скица ”, посочи тя. 

По думите ѝ измежду дилърите притеснителното е, че има малолетни лица. 

“Непълнолетните лица са на 17 години. Имаме и едно на 21 години, което относително скоро е приключило учебно заведение. 

Организацията е ставала посредством група в обществените мрежи. Те са го правили в последна сметка, с цел да изкарат пари ”, добави Катрева. 

Тя акцентира, че те са смятали разпространяването на опиати за изцяло обикновено. “Това, което сме открили е, че те са продавали единствено марихуана. Най-възрастният уредник е на 31-години. Той не е осъждан и не е прочут на органите на реда ”, сподели Катрева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР