Шестима от задържаните при спецакция на ГДБОП инспектори от ДАИ-Благоевград

...
Шестима от задържаните при спецакция на ГДБОП инспектори от ДАИ-Благоевград
Коментари Харесай

Съдът потвърди ареста за шестима инспектори от ДАИ-Благоевград


Шестима от арестуваните при спецакция на ГДБОП инспектори от ДАИ-Благоевград остават в ареста дефинитивно, реши през днешния ден Апелативният профилиран съд. Според отбраната няма задоволително събрани доказателства за виновността обвинените.
Съдът дефинира, че няма риск шестимата чиновници на ДАИ да се укрият. Въпреки че обвинените нямат предходни престъпни прояви, съдът установи, че осъщественото закононарушение е с огромна социална заплаха, поради което наложи на шестимата мъже най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража ".
В заседателната зала един от обвинените получи припадък и се наложи да бъде откаран в болница. Адвокат Кристиян Милчев разяснява, че това се случва за трети път, откогато мъжът е в ареста, само че все пак съдът не смята за належащо да промени мярката на обвинения.
При акцията на 23 април бяха арестувани към 30 чиновници на Държавната организация. Специализираната прокуратура повдигна обвинявания единствено на 10 от тях. На първа инстанция четирима чиновниците на ДАИ бяха пуснати под парична гаранция в размер от 5000 лв..
Сред освободените от ареста са брачният партньор на спецпрокурорка, както и инспекторът, който има фамилни взаимоотношения със чиновник на Министерството на превоза. Според обвиняването подсъдимите са взимали към 300 евро, с цел да си "затварят очите " за нарушавания на транспортни компании. Служителите на ДАИ са прибирали по към 1200 евро дневно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР