Шестдесет години след началото на манията Бийтълс и след като

...
Шестдесет години след началото на манията Бийтълс и след като
Коментари Харесай

Излиза нова песен на Бийтълс, създадена с изкуствен интелект

Шестдесет години след началото на манията " Бийтълс " и откакто двама от квартета към този момент са покойници, изкуственият разсъдък разреши идната седмица да бъде пусната обещаната последна " нова " ария на Ливърпулската четворка, оповестяват Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес.

Парчето със заглавието " Now And Then " ще излезе в четвъртък, 2 ноември, дружно с " Love Me Do " - първият сингъл на " Бийтълс ", излязъл през 1962 година в Англия.

" Now And Then " е част от същата серия неиздадени демозаписи, написани от починалия Джон Ленън, които са взети от някогашните му сътрудници, с цел да основат песните " Free As a Bird " и " Real Love ". Те излязоха в средата на 90-те години.

Пол Маккартни, Ринго Стар и Джордж Харисън работят по " Now And Then " през същите сесии, само че се изправят пред механически ограничавания.



С помощта на изкуствения разсъдък, режисьорът Питър Джаксън взема решение тези проблеми, като " отделя " истинските вокали на Ленън от пианото, употребявано в края на 70-те години на предишния век. По-ясните вокали разрешават на Маккартни и Стар да завършат песента предходната година.

Новият сингъл съдържа китара, която Харисън записва преди съвсем три десетилетия, нови инструментални осъществявания на Стар и Маккартни. Двамата се изявяват и като беквокали.

Маккартни прибавя и аранжимент на струнни принадлежности, написан благодарение на Джайлс Мартин, наследник на починалия продуцент на " Бийтълс " Джордж Мартин.

Сякаш това не е задоволително и те вплитат бек вокали от истинските записи на " Бийтълс " на " Here, There and Everywhere ", " Eleanor Rigby " и " Because ".



" Гласът на Джон беше кристално явен ", споделя Маккартни в публикувано известие. " Това е много прочувствено. И всички ние свирим към него, това е автентичен запис на " Бийтълс ". През 2023 година продължаваме да работим по музиката на " Бийтълс " и сме напът да издадем нова ария, която публиката не е чувала… Това е доста вълнуващо ". 

Вдовицата на Харисън - Оливия, споделя, че през 90-те години на предишния век механически проблеми не са разрешили да се издаде ария, отговаряща на стандартите на групата. С подобренията " той с цялото си сърце " щеше да се причисли към Пол и Ринго, с цел да приключи песента в този момент, в случай че беше жив, споделя тя.

Следващата сряда, ден преди премиерата на песента, ще бъде показан 12-минутен филм, който споделя историята на новия запис.



По-късно през ноември ще бъдат пуснати разширени версии на компилациите на " Бийтълс " - " 1962-1966 " и " 1967-1970 ". Песента " Now And Then ", макар че се появява доста по-късно от 1970 година, ще бъде добавена към последната сбирка.

Живите членове на " Бийтълс " пускат нови планове - ремикси на старите си албуми, включващи студийни фрагменти, филмът на Джаксън " Get Back ". Те са особено подбрани, с цел да се харесат на носталгичните почитатели по време на идния празничен сезон.

Тази година това е огромният край на новата музика, отбелязва Асошиейтед прес.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР