Шестата годишнина от референдума за Брекзит свари Обединеното кралство почти

...
Шестата годишнина от референдума за Брекзит свари Обединеното кралство почти
Коментари Харесай

Шест години от референдума за Брекзит в условията на железопътна стачка

Шестата годишнина от референдума за Брекзит свари Обединеното кралство съвсем парализирано от най-голямата железопътна стачка за последните 30 години.

На 23 юни 2016 година британците взеха съдбовното решение да изоставен Европейски Съюз с 52% „за“ и 48% „против“. След дълга сага на договаряния, през което време имаше оставки, общи избори и промяна на държавно управление, на 24 януари 2020 година Лондон и Брюксел подписаха договорката за Брекзит. Премиерът Борис Джонсън бе признат от брекзитиърите като народен воин за това, че е извършил Брекзит. Проучване на организация SavantaComRes обаче сподели, че едвам 36% от интервюираните считат, че Брекзит е бил триумф, до момента в който 52 на 100 го считат за неуспех.
Мнозина виждат в Брекзит и причина за доста от отрицателните неща, които се случват през днешния ден в живота на британците.
В специфична публикация през днешния ден във връзка на шестата годишнина от референдума за Брекзит вестник „Индипендънт“ отбелязва шестте, съгласно него, най-големи и трайни проблеми. Те са както следва.
Плодове и зеленчуци не престават да гният по английските полета откакто селскостопанските служащи, най-много източноевропейци, си потеглиха след Брекзит.
Инфлацията продължава да чупи върхове – сега тя е 9,1% с прогноза от 11% през есента.
Риболовът изпитва съществени проблеми вследствие на неизпипани елементи в договорката за Брекзит.Недостигът на личен състав по летищата и авиолинии докара до безпорядък в бранша.
Недостигът на водачи на товарни коли наруши снабдителната верига.
Завърна се роумингът.
А стачката през днешния ден на към 40 000 железопътни служащи е единствено едно увещание още какъв брой доста могат да се влошат нещата като се има поради, че и други браншове на по-късен стадий възнамеряват да се включат.
Преговорите сред профсъюзите и работодателите не стигнаха до на никое място и генералният секретар на RMT Мик Линч съобщи, че с изключение на идната събота, както към този момент е планувано, в случай че се наложи стачните дейности ще продължат и след тов.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР