Шеста година Румен Радев тренира интригантската си същност на селска

...
Шеста година Румен Радев тренира интригантската си същност на селска
Коментари Харесай

Христо Стоянов: Шеста година Румен Радев тренира интригантската си същност на селска клюкарка, но вече се уплаши за мандата си

Шеста година Румен Радев тренира интригантската си същина на селска клюкарка, само че към този момент се уплаши за мандата си и губи почва. Но е не запомнил остарялата селска ловкост за реализиране на положителни добиви: " Лозето не желае молитва, желае мотика "... Той се надяваше други да му окопават равнищата, а те към този момент протягат ръка към плодовете.

Това написа във Facebook писателят и анализатор на политическия живот в страната Христо Стоянов.

" Разбира се, че не се е закахърил толкоз доста за атомната електроцентрала дали е в Козлодуй, или в Белене. Шест години и дума не е обелил за тях, макар комфортните мотиви за това. Повече се интересуваше за марката самолети - " Грипен " или " F-16 " като дете, което тропа пред приятелчетата с крайник и спори за марките коли. Без да знае параметрите. Дали тъй като се развихря съдружен скандал или го прави по остарял табиет - да яхне абсурда. (Сигурно е отвикнал да кара аероплан и в този момент на метла кандисва)
свързани новини95943на 12.02.2022
Истината обаче е доста по-проста. Особено в случай че гледаме през очите на Окам. След прорез със скалпела на Окам... Просто Румен Радев към този момент губи почва под краката си - би трябвало на въздух най-малко да е привикнал, само че се привиква и с твърдата земя най-после. Защото, загуби ли това умозрително държавно управление, на което един мандат за разбори няма да му стигне, това ще бъде неговото дефинитивно сриване. Не, че има трети мандат. Но той не желае да излезе надвит. А този негов план - дружно със служебните държавни управления - би трябвало да бъде неговия пътен лист в историята. За страдание той не знае, че поговорката: " По-добре първи на село, в сравнение с втори в Рим " не може да е измислена от селяндур, а от римлянин.

Но селската грандомания на повярвалия в себе си " президент " с цялото му образование на селски отличник не може да си елементарни неуспеха. Тука нещата опират до чест - в случай че щете даже пред дамата, с която дели освен легло, а президентство... Това значи и провал на концепцията да дърпа пожизнено конците в политиката. Защото такова е неговото мислене - единственото нещо, което евентуално съгласно неговите показа може да работи един някогашен президент, е да се цани за сив кардинал.

Защото това е нрав. Идеята за президентска република е неосъществима - несъмнено проклина деня, в който сме станали част от Евросъюза, който не би разрешил сходни опити най-малко в границите на концепцията за основаването му. Както и оглавяване на партия от него. Но да дърпа конците - ето призванието му. Шеста година той тренира интригантската си същина на селска клюкарка, която пусна корени на добра, българска почва... И към този момент се уплаши, че губи тази почва... Но е не запомнил остарялата селска ловкост за реализиране на положителни добиви: " Лозето не желае молитва, желае мотика "... А той се надяваше други да му окопават равнищата, а те към този момент протягат ръка към плодовете... ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР