Шест централни банки обявиха, че ще увеличат потока на американски

...
Шест централни банки обявиха, че ще увеличат потока на американски
Коментари Харесай

Шест централни банки обявиха, че ще увеличат потока на американски долари

Шест централни банки оповестиха, че ще усилят потока на американски долари през световната финансова система, с цел да я стабилизират. Причина за решението са банкрутите на няколко американски банки. В самодейността вземат участие банките на Англия, Япония, Канада, Швейцария, Централната Европейска банка и Федералният запас, като задачата ѝ е да подсигурява ликвидността на финансовите интервенции, оповестява Българска национална телевизия.

В общото изказване на банките се споделя още, че задачата е да се облекчи натискът върху финансовите пазари и да се ограничи въздействието върху опциите за кредитиране на семействата и бизнеса.

Вместо да теглят заеми от свободния пазар банките ще се обръщат непосредствено към националните банки. Мярката ще бъде в действие най-малко до края на април. 

Снощи стана ясно, че най-голямата банка в Швейцария UBS придобива изпадналата в усложнение Credit Suisse. Това ще докара до появяването на по-голяма финансова институция. Дотук се стигна откакто в петък стана ясно, че ликвидността на Credit Suisse спада и неустойчивостта на пазара сподели, че е невероятно да се възвърне нужното доверие. 

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР