Тийнейджъри, хванати в капан в кабинковия лифт, висящ високо над Пакистанското дефиле

...
Шест тийнейджъри и двама възрастни бяха окачени във въжен лифт,
Коментари Харесай

Шест тийнейджъри и двама възрастни бяха окачени във въжен лифт, висящ над дълбока долина в Пакистан за няколко часа във вторник, докато военен хеликоптер кръжеше наблизо, казаха официални лица.< /p>

Тийнейджърите са използвали седалковия лифт, за да пресекат долината, за да стигнат до училище, когато кабел се скъса на височина до 1200 фута по средата на пътуването в отдалечена, планинска част на провинция Хайбер Пахтунхва.

„За бога, помогни ни“, каза Гулфраз, мъж, заседнал в кабинковия лифт, пред пакистанския телевизионен канал Geo News по телефона, потвърждавайки, че осем души са били на борда.

„Беше почти пет часа, откакто сме заседнали във въздуха. Ситуацията е толкова лоша, че един човек вече е припаднал. Пристигна хеликоптер, но си тръгна, без да извършва никакви операции."

Инцидентът е станал около 7:00 сутринта местно време, като жителите използваха високоговорители на джамиите, за да предупреждават кварталните власти в долината Алай.

Разтревожени тълпи се събраха от двете страни на пропастта, която е на няколко часа от най-близкия главен град.

„Въжената линия е окачена на едно въже. Има минимум осем обитатели, които се състоят предимно от ученици, каза Абдул Басит Хан, високопоставен служител на провинциалната спасителна агенция, пред AFP. над дълбоко дере и заобиколен от тучни зелени планини.

„Въжената линия е заседнала на място, където е почти невъзможно да се помогне без хеликоптер“, Зулфикар Хан, служител на пакистанската спасителна служба 1122, каза пред АФП.

Директорът Али Асгар Хан каза пред АФП по телефона, че тийнейджърите са ученици от неговата държавна гимназия Батанги Пущу.

„Училището се намира в планински район и няма безопасни пресичания, така че е обичайно да се използва седалковият лифт," каза Хан.

"Родителите са събрани на мястото на седалковия лифт. Какво могат да направят? Те чакат спасителните екипи да извадят децата им. Всички сме притеснени."

Абид Ур Рехман, учител от друго училище в района, каза, че около 500 души са се събрали, за да гледат спасителната мисия.

"Сцените тук са изпълнени с интензивни емоции, родители и жени плачат за безопасността на децата си“, каза той пред АФП. инспектирани и незабавно да затворят онези, които не са „съвместими с изискванията за безопасност“.

Националната агенция за управление на бедствия каза в изявление, че шест деца и двама възрастни са били на кабинковия лифт на височина най-малко 900 фута.

Syed Hammad Haider, високопоставен представител на провинция Khyber Pakhtunkhwa (KP), каза, че виси на около 1000 до 1200 фута над земята.

Въжените линии, които превозват пътници, а понякога и автомобили, са често срещани в северните райони на провинция Khyber Pakhtunkhwa и Gilgit-Baltistan и са жизненоважни за свързване на села и градове в райони, където не могат да бъдат построени пътища.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР