Шест проекта за финансиране по инвестиционния план на Европейския съюз

...
Шест проекта за финансиране по инвестиционния план на Европейския съюз
Коментари Харесай

Варна е спечелила шест проекта по плана Юнкер


Шест плана за финансиране по капиталовия проект на Европейския съюз "Юнкер " е спечелила регионалната администрация във Варна. Средства към този момент са обезпечени за плановете, ориентирани към основаване на програмен продукт за предварителна защита и мониторинг на положението на язовирните стени в региона, за основаване на интегрирана система за ръководство при изключителни обстановки и за избавителни и неотложни работи по укрепването на скалния венец над община Провадия, сподели регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.

"Областна администрация съумя да завоюва безплатна техническа помощ - точно за софтуерен артикул. Това е според от времето - по кое време, по какъв начин вали, по какъв начин да се изпуска всеки един от тези естакадно ситуирани язовири. Очаквам до края на месец февруари да се случат и трите плана. Областната администрация е някогашният асоцииран сътрудник на Морското учебно заведение, успяхме там да спечелим и осъществяваме план със сателитна връзка, което е извънреден плюс изобщо за цяла България. Третият план е за община Провадия. Знаете, че там паднаха много скални маси върху града. Успяхме да вземем техническа помощ за създаване и подсилване на тези срутища ", съобщи Пасев пред БНР.

Останалите три плана са свързани със основаването на състезателен развъдник за поощряване на млади спортисти във Варна,със основаването на модел за опазването и реновирането на здания с културно-историческа стойност под ръководството на регионалната администрация и за построяването на модулна рафинерия в промишлената зона на Варненското езеро за произвеждане на горива по прийом, който подсигурява запазване на околната среда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР