Шест правила за хранене, способстващи дълголетието. Тях разкрива експертът по

...
Шест правила за хранене, способстващи дълголетието. Тях разкрива експертът по
Коментари Харесай

Шест правила за хранене, удължаващи живота

Шест правила за хранене, способстващи дълголетието. Тях разкрива специалистът по регенеративна медицина Амир Хан пред " Експрес ".
Според него преди всичко е належащо да се обърне внимание на качеството на употребяваното месо и риба. Специалистът предлага да се даде желание на селскостопанските артикули, защото към тях не се прибавят консерванти и други нездравословни за здравето детайли.
 Кога чесънът може да провокира съществени здравословни проблеми? Кога чесънът може да провокира съществени здравословни проблеми?
Прекалената консумация на чесън за нескончаем интервал от време може да провокира съществени здравословни проблеми, написа БГНЕС. Според...
На второ място би трябвало да се сведе до най-малко потреблението на храни с висок гликемичен показател и да ги замените със комплицирани въглехидрати, съдържащи се в някои зърнени храни, плодове и зеленчуци. Намаляването на общия брой употребявани калории също може да усили продължителността на живота, отбелязва Хан.
Освен това той предлага прибавяне на калций и магнезий към менюто.
" Калцият може да защищити от рак, диабет и сърдечни болести, както и да намали кръвното налягане. Магнезият е нужен за усвояването на калция, тъй че храните, богати и на двете, са от значително значение ", изясни лекарят.
Когато приготвяте храна, внимавайте с избора на подправки, предизвести Хан. Като цяло добавките имат удобен резултат върху здравето, само че специалистът прикани да не се прекалява със солта.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР