Шест месеца преди Олимпийските Игри в Париж френската спортна легенда

...
Шест месеца преди Олимпийските Игри в Париж френската спортна легенда
Коментари Харесай

Френската легенда в джудото Теди Ринер се завръща

Шест месеца преди Олимпийските Игри в Париж френската спортна легенда Теди Ринер скоро ще се завърне на татамито. Той ще взе участие в шампионата от Големия шлем в Париж на 4 февруари в Accor Arena, пишат медиите във Франция.

Ринер се завръща в самостоятелните надпревари по-рано от предстоящото. Той ще се опита да завоюва 8-ми шампионат от Големия шлем в Париж, година след седмата си коронация в столицата.

Последно Теди Ринер взе участие на шампионата на планетата в Доха през май, когато завоюва рекордната си единадесета международна купа. На финала в категориията над 100 кг тогава Ринер се наложи над руснака Инал Тасоев с вадз-ари.



34-годишният джудист, който е висок 203 см, претърпя шокираща загуба на четвъртфиналите на Игрите в Токио 2020. Той има две индивидуали олимпийски трофеи, два бронзови медала и една отборна купа с отбора на Франция. Само японецът Номура Тадахиро е печелил повече самостоятелни олимпийски златни оценки.

Трикратният олимпийски първенец се завърна на татамито в края на предходната година, когато с клубния си отбор ПСЖ взе участие в полуфинал и край за 3-то място в Шампионската лига в Белград и завоюва трите си борби.

Турнирът по джудо на Олимпийските игри в Париж ще се организира от 27 юли до 3 август и това евентуално ще бъде и последното съревнование за популярния френски състезател.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР