Участничките в Мис Вселена Индонезия твърдят, че са били подложени на „проверки на тялото“ без горни части

...
Шест финалистки в тазгодишния конкурс за красота Мис Вселена Индонезия
Коментари Харесай

Шест финалистки в тазгодишния конкурс за красота Мис Вселена Индонезия подадоха жалби в полицията, обвинявайки организаторите, че ги карат да се събличат за „проверки на тялото“ и да се снимат топлес.

Обръщайки се към репортери пред регионалния полицейски щаб в столицата Джакарта във вторник, Мелиса Анггрейни, адвокат, представляваща жените, твърди, че клиентите й са били помолени да свалят горнищата си, за да могат служителите на конкурса да „разгледат белези, целулит или татуировки“, каза тя.

Един състезател, идентифициран само с първоначалното „N“, беше изразил шок, тъй като „проверките на тялото“ не бяха изброени в графика на събитието, според Anggraini. Неидентифицираната жена се подчини и беше снимана топлескакто и четири други жени. „Това беше достатъчно, за да я унижат и понижат“, каза адвокатътв коментари, излъчени от филиала на CNN, CNN Indonesia.

На пресконференция друга неидентифицирана участничка, чието лице беше замъглено от местни телевизионни оператори, каза, че е била помолена да позира неподходящо, включително като отвори краката си, предаде Ройтерс.

Жалбоподателите казват, че снимките са направени с мъже, присъстващи в стаята. Допълнителни доказателства като документи и видеозаписи са представени заедно с полицейския доклад, каза Anggraini.

Предполагаемите инциденти са станали на 1 август, два дни преди големия финал в Джакарта, добави тя.

Говорителят на полицията Юлиансях, който като много индонезийци носи едно име, каза пред репортери, че в понеделник са подадени официални жалби и разследванията продължават. „Жалбите ще бъдат използвани като основа за нашето разследване“, каза тя.

Конкурсът "Мис Вселена" се провежда всяка година в различна страна домакин и вижда десетки национални победители в конкурса, които се състезават за световната титла. Събитието на живо привлича глобална публика от милиони.

В изявление, споделено с CNN, организаторите на Мис Вселена казаха, че са запознати с обвиненията срещу конкурса Мис Вселена Индонезия 2023, който се управлява от местен франчайзополучател.

„Мис Вселена приема изключително сериозно твърденията за сексуално насилие и некоректност“, се казва в изявлението. „Осигуряването на безопасно място за жените е най-големият приоритет на организацията Мис Вселена и ние разглеждаме този въпрос.“

Организаторите на индонезийското състезание не отговориха незабавно на искането на CNN за коментар, но в изявление, споделено в Instagram, режисьорът Попи Капела каза, че нейната организация „следи отблизо ситуацията“.

„Ние активно разследваме обвиненията, които бяха съобщени в средствата за масова информация“, гласи изявлението на Капела. „Ние ще проведем задълбочено разследване и ще прегледаме обвиненията срещу нас. Своевременно ще вземем необходимата позиция и действия по този въпрос и ще установим истината.”

CNN също се свърза с юридическите представители на жалбоподателите за допълнителен коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР