Шест държави от ЕС са възстановили търговските отношения с Русия

...
Шест държави от ЕС са възстановили търговските отношения с Русия
Коментари Харесай

  Шест държави от ЕС възстановили търговията с Русия, сред тях и България 

Шест страни от Европейски Съюз са възстановили комерсиалните връзки с Русия до равнището от февруари тази година. Това се случило още през юни. Според данните на Националната статистическа работа на Русия страните, решили да усилят вноса и износа на артикули, са България, Хърватия, Естония, Кипър, Люксембург и Словения.

Отбелязва се, че доникъде на лятото вносът на артикули от Руската федерация е надвишил зимните стойности в 10 европейски страни (Словения, Хърватия, Чехия, Малта, Испания, Белгия, Люксембург, Кипър, Естония и България).


А в седем страни износът за Руската федерация надхвърлил равнището от февруари.

В същото време най-голямото понижение на разликата се записва в страни като Австрия и Гърция.

Като цяло през първите шест месеца на 2022 година износът на артикули от Европейски Съюз за Русия е намалял с 31% до 28, 4 милиарда евро, до момента в който вносът се е нараснал с 83% до 121, 7 милиарда евро, отбелязва РИА Новости.

Припомняме, че с началото на НСО Европейски Съюз наложи наказания на Русия, с цел да ограничи износа и вноса на разнообразни артикули. Беше неразрешен износът за Русия на доста типове съоръжение и потребителски артикули. Под възбраната за импорт попаднаха и някои типове съветски първични материали и артикули.

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР