Шест данъчно-задлъжнели лица със складове в цялата страна се проверяват

...
Шест данъчно-задлъжнели лица със складове в цялата страна се проверяват
Коментари Харесай

Юлиан Мирков, зам-директор на Агенция „Митници“: Започваме проверки на всички складове на производители на алкохол

„ Шест данъчно-задлъжнели лица със хранилища в цялата страна се ревизират от началото на седмицата. Ще бъдат тествани и всички, които се занимават с произвеждане на алкохол и алкохолни артикули в идващите два месеца. Ще проверим индустриалния развой и дали дават отговор на нужните условия “, това съобщи Юлиан Мирков, зам-директор на Агенция „ Митници “ пред публицисти.

По думите му в тези шест обекта, които ревизират сега, в два от тях има установени огромни нарушавания, а в другите четири има дребни нарушавания.

„ Единият с огромни нарушавания е в Поморие. Колегите са намерили там два дребни крана, от които е допустимо да изтича алкохол, без да има измервателни устройства, които да предават данни към Митниците за количеството. Крановете не съществуват в софтуерните схеми. Там са открити и пластмасови разфасовки от 5 литра с подготвен краен артикул за приложимост, които не са типични за пазара – ракия и мастика.

Складовете, които се ревизират сега, са Винпром Поморие, Винекс Славянци, Винпром Търговище, Винпром Долна Баня, Свиленград и в Ловеч.

Във Винекс Славянци митничарите са разкрили проблем с измервателния апарат на количеството, което е установено за огромно нарушаване, а във Винпром Поморие е открито съществуване на два незаконни крана за алкохол.

Винпромите действат, увериха от Агенция „ Митници “, запечатани са единствено нередовните уреди.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР