Шест чуждестранни кораба остават в пристанището на Мариупол, въпреки, създадените

...
Шест чуждестранни кораба остават в пристанището на Мариупол, въпреки, създадените
Коментари Харесай

Русия настоява да изтеглим българския кораб от Мариупол

Шест задгранични кораба остават в пристанището на Мариупол, макар, основаните от съветската страна на условия за безвредно излизане. Това заяви в четвъртък ръководителят на Националния център за ръководство на защитата на Руската Федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

По думите му става дума за плавателни съдове на България, Доминика, Либерия, Панама, Турция и Ямайка.

В Украйна е кораба " Рожен ", който се намира на пристанище Черноморск.

Русия е призовавала Международната морска организация да изиска от страните да окажат въздействие върху притежателите на кораби, за тяхното отдръпване от Мариупол. По-рано министерството на Отбраната на Русия заяви, че експерти от Военноморските сили (ВМС) на Русия са премахнали минираните заплаха в акваторията на мариуполското пристанище.

„ За страдание нашият транспортен съд с още 6 други не попада измежду тези, която може да изоставен украинския бряг “, разяснява пред „ Телеграф “ обстановката мениджърът на компанията, наела екипажа на кораба „ Царевна “ Николай Стефанов.

Той добави, че плавателният съд не може да стигне до филантропичния кулоар, тъй като е блокиран на кея от потънал кран и едвам след освобождението му ще може да се приказва за по-нататъшното му напредване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР