Шест бивши военни министри от последните години у нас казаха,

...
Шест бивши военни министри от последните години у нас казаха,
Коментари Харесай

Полк. Владимир Миленски: Премирът да се обърне към морала си по отношение на Украйна, иначе другото е двуличие и цинизъм

Шест някогашни военни министри от последните години у нас споделиха, че има с какво да помогнем военно на Украйна, а те знаят с какво разполагаме. Сега внезапно ние чуваме от държавното управление и Народното събрание, че нямало с какво да оказваме помощ и извадиха от девет кладенеца вода по какъв начин не би трябвало да помагамем с оръжие.

Това разяснява в ефира на Нова тв полк. Владимир Миленски.

Оръжието, с което нашата войска разполага, е тъкмо такова, което ще влезе в непосредствена приложимост на Украйна. Имаме задоволително танкове, артилерийско снаражение, леко стрелково въоръжение, муниции. Така че има с какво. Това, че български компании са изнасяли оръжие, не е подадена ръка към Украйна, а търговия. Тя да си върви, само че тя няма нищо общо с държанието и подадената ръка на страната. Държавата би трябвало да помогне на съседа си, не търговците, разяснява той.

За Украйна са значими и двете измерения. Не на вятъра техен министър е тук през днешния ден. Със сигурност ще изиска военна помощ. В началото на мандата си Кирил Петков сподели, че когато си изправен пред две еднаквотрудни решения и и двете са съвсем еднокво неприятни, тогава би трябвало да се обърнеш към морала - той е спасението. Това го беше споделил на висок стопански конгрес. Но в този момент, в тази ситуация Петков не съблюдава личния си съвет. И двете решения са сложни - да резервира обединението, да помогне на Украйна. А той какво избира?! Нека се обърне към морала си, тъй като противоположното е лицемерие и цинизъм, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР