Шенол Гюнеш се завръща начело на турския национален отбор по

...
Шенол Гюнеш се завръща начело на турския национален отбор по
Коментари Харесай

Шенол Гюнеш се връща като селекционер на Турция 15 години по-късно

Шенол Гюнеш се завръща отпред на турския народен тим по футбол 15 години по-късно от първия си интервал и ще размени на поста румънския деец Мирча Луческу, заяви телевизия НТВ.

Гюнеш беше отпред на тима от 2002-а до 2004-а година, като под негово управление турците приключиха на трето място на Световното състезание през 2002-а година в Япония и Република Корея.

В момента Шенол Гюнеш е треньор на Бешикташ, заемащ 3-о място в класирането. Той ще приключи сезона при орлите, а по-късно ще напусне клуба. Въпреки това, 66-годишният експерт ще работи с националите в края на март, когато тимът има мачове с Молдова и Албания.

В кариерата му има две шампионски трофеи с Бешикташ, а също по този начин е упражнявал тимовете на Трабзонспор и Бурсаспор. Турция имаше сложна и несполучлива акция в шампионата Лига на Нациите, като не съумя да се задържи в Лига В и се срина в Лига С. Бешикташ пък към този момент е почнал да изследва опциите за нов треньор. За момента любимците за поста са треньорът на Аланияспор Серген Ялчън, Тамер Туна и Риза Чалъмбай, който е отпред на Коняспор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР