Шенгенското споразумение трябва да бъде преразгледано и евентуално някои страни

...
Шенгенското споразумение трябва да бъде преразгледано и евентуално някои страни
Коментари Харесай

Макрон поиска нова европейска политика за миграцията и нов Шенген

Шенгенското съглашение би трябвало да бъде преразгледано и вероятно някои страни да бъдат изключени от него, съобщи френският президент Емануел Макрон по време на снощното си публично изказване, съобщи БГНЕС.
" Наистина имам вяра в открития национализъм и във Франция, който ще засияе на интернационалната сцена. Но с цел да бъдеш отворен би трябвало да имаш граници. За да приемеш посетители, имаш потребност от дом ", сподели още президентът на Франция.
Той добави, че " през днешния ден не всичко работи както би трябвало ", а Шенгенското съглашение към този момент не работи. Макрон акцентира, че политиките за развиване и миграция би трябвало да бъдат " изцяло преструктурирани ". Държавният глава на Франция изиска промяна на Шенгенското съглашение, основавайки се на концепцията, че Европа би трябвало да пази своите граници.
Макрон не изключи, че страните, които не желаят да създадат това, могат да се окажат отвън Шенгенската зона.
Освен това френският президент уточни, че има разлики с немския канцлер Ангела Меркел по много основни въпроси за бъдещето на Европейски Съюз - Brexit, търговията и енергийната политика, само че съобщи, че " плодотворните борби " и компромисите са част от връзките сред техните страни. Френският президент сподели още, че разговорът сред двете народи изисква " от време на време да се одобряват плодотворни борби, само че постоянно с желанието да се откри компромис ".
Откровеното самопризнание е необичайност от Макрон, чийто блян е да построи близки връзки с Меркел, с цел да стартира амбициозна стратегия за промени в Европейски Съюз. Меркел отблъсна доста от предложенията на Макрон, а дуото се " раздели " обществено в Брюксел предходната седмица по въпроса за това по какъв начин да се оправят с отдръпването на Англия от Европейския съюз. Меркел изиска по-дълъг период за Brexit, до момента в който Макрон се разгласи за къс период, който би нараснал възможностите на Англия да напусне Европейски Съюз без договорка.
По отношение на различията с Германия за комерсиалната политика Макрон се базира на това, което той дефинира като " непоследователно " решение за започване на търговски договаряния на Европейски Съюз със Съединени американски щати. Търговските договаряния бяха подкрепени от Меркел и множеството страни от Европейски Съюз, само че Франция се опълчи с аргумента, че Съединени американски щати не се причислят към световните старания за битка с климатичните промени. 28-те държави-членки на Европейски Съюз се мъчеха в продължение на месеци да се спогодят за започване на търговски договаряния, като някои от тях, в това число Германия, се опасяват, че забавянето може да провокира комерсиална война със Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР