Шенгенското пространство няма да бъде завършено, докато Румъния също не

...
Шенгенското пространство няма да бъде завършено, докато Румъния също не
Коментари Харесай

Председателят на Европарламента: Шенгенското пространство няма да бъде завършено, докато не включи и Румъния

Шенгенското пространство няма да бъде приключено, до момента в който Румъния също не влезе в него. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, която дойде за конгреса на Европейската национална партия в Букурещ. Тя акцентира, че по време на събитието, в това число при полемиките с управляващите от други страни, ще поддържа интеграцията на страната в пространството без граници. Мецола загатна, че Румъния е подкрепяна от " многочислени другари ", които ще й оказват помощ да стигне до Шенген, оповестява кор. на Българска телеграфна агенция в Букурещ Мартина Ганчева.

“Днес съм 100 % ангажирана с този път. Много значимо решение ще бъде взето в края на този месец, на 31 март ”, съобщи Роберта Мецола, представена от Аджерпрес. Тя направи изявлението по време на разговор с младежи от Румъния, извършен в Националната опера в Букурещ. 

“През всички тези години, откогато Румъния е член на Европейски Съюз, от 2007 година насам, напъните да се трансформира страната бяха невероятни, тъй че би трябвало да се направи още нещо. През 2011 година, преди доста години, това беше казано в Народното събрание, споделих го и преди, и ще продължа да го споделям: ще поставим старания. Аз самата ще положа старания, ще разисквам освен с моите румънски сътрудници - защото се срещам с всички управляващи - ще приказвам и с управляващи от други страни. Имате думата ми, че ще поддържа интеграцията на Румъния в Шенгенското пространство ", сподели ръководителят на Екологичен потенциал.

Румъния и България следва да бъдат признати в Шенген на 31 март, само че единствено с летищата и пристанищата, а инспекциите по сухопътните граници ще продължат, защото Австрия продължава да се опълчва на отпадането им.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР