Шенген, еврозоната и ОИСР са топ приоритети за българския бизнес.

...
Шенген, еврозоната и ОИСР са топ приоритети за българския бизнес.
Коментари Харесай

Велев: България трябва да наложи вето на австрийски инициативи

" Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз са топ цели за българския бизнес. Те ще ускорят икономическия напредък и ще подобрят качеството на живот у нас. След като положихме всички старания и отговаряме на условията за Шенген, за какво не сме равни с другите? ". Така Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, разяснява приемането ни в Шенген единствено по въздух и вода.

В ефира на „ Здравей България " той сподели, че пропуснатите изгоди за страната ни са над 1 милиарда годишно.

„ Ние бихме подкрепили по-твърда реакция от страна на държавното управление. Защо не наложим несъгласие на някоя австрийска самодейност? Трябва да има апели за непазаруване на австрийски артикули и неползване на австрийски услуги. Трябва да има и държавна, и социална реакция ", попита Велев. Той посочи, че би трябвало да се търсят такива средства за влияние, които да дадат претекст на политически фактори в Австрия да трансформират позицията си.

Според Велев България е посочила, че е равна с останалите, само че бива третирана като второ качество. „ Това е недопустимо за българския бизнес и ние настояваме за по-твърда реакция ", уточни Велев.

По думите му австрийският директен превоз би трябвало да бъде следен по-добре - по този начин, както желае Австрия.

Велев добави, че съгласно него страната не се възползва оптимално от преимуществата на географското си местонахождение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР