Схемата за безплатен роуминг в ЕС ще бъде удължена с

...
Схемата за безплатен роуминг в ЕС ще бъде удължена с
Коментари Харесай

Евтиният роуминг в ЕС се удължава за още 10 години

Схемата за безвъзмезден роуминг в Европейски Съюз ще бъде удължена с още 10 години. За това неофициално се споразумяха членовете на Европейския парламент и словенското председателство през днешния ден, заяви пресслужбата на европейската институция.

По силата на това съглашение от 2017 година, потребителите на мобилни услуги в Европейски Съюз употребяват националните си проекти без спомагателни такси при посещаване в друга страна от съюза. Сегашното съглашение изтича на 30 юни 2022 година

Наред с премахването на таксите, доставчиците на мобилни услуги се задължават да оферират едни и същи качества на услугата, а не да вземем за пример да оферират 3G връзка вместо 4G. Връзката със служби за незабавна помощ би трябвало да е безвъзмездна, без значение дали става въпрос за позвъняване или текстово известие, планува още съглашението.

По време на договарянията, европейските депутати са повдигнали въпроса за унищожаване на спомагателните такси за диалози в границите на Европейски Съюз (например при позвъняване от Белгия в Италия), защото потребителите към момента не вършат разлика сред диалози в роуминг и интернационалните диалози. В момента диалозите в границите на Европейски Съюз са с таван 19 евроцента на минута, показват от пресслужбата на Екологичен потенциал. Предстои Комисията да разисква дали е належащо в допълнение понижение на този таван.

Неформалната сделка би трябвало да бъде публично призната от Народното събрание и Съвета на Европейски Съюз, с цел да влезе в действие, напомнят от пресслужбата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР