Схема за налагане на електромобилите предвижда редица облекчения за техните

...
Схема за налагане на електромобилите предвижда редица облекчения за техните
Коментари Харесай

Ще дават нови привилегии на електромобилите във Великобритания

Схема за налагане на електрическите автомобили планува редица облекчения за техните притежатели, написа в. " Дейли мейл ". Електрическите коли ще имат специфични, зелени регистрационни номера . Колите с такива номера ще имат право на по-евтино или гратис паркиране, както и да се движат в бус лентите.
 
Организацията на трафика и паркирането е отговорност на общините, само че страната заделя 1,5 милиарда английски лири, с цел да насърчава градските управи да вкарват новите правила.

Мерките са въодушевени от нови правила, които вкара канадския щат Онтарио. Там беше разрешено на притежателите на електрически автомобили да употребяват автомагистралите без да заплащат тол такси , както и да се движат в лентите, предопределени за транспортни средства с повече пасажери. Това докара до забележителен скок в продажбата на електрически автомобили.
 
Противници на схемата предизвестяват, че специфичният режим за притежателите на електрически автомобили може да докара до разделяне в обществото и негодуване от притежателите на обичайни коли, които не могат да си разрешат високата първична цена на електрическите коли.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР