Схема за милиони: Прехвърлят задължения и фирми на социално слаби.Виден

...
Схема за милиони: Прехвърлят задължения и фирми на социално слаби.Виден
Коментари Харесай

Схема за милиони: Прехвърлят задължения и фирми на социално слаби


Схема за милиони: Прехвърлят отговорности и компании на обществено слаби.

Виден Виденов е на 32-години и живее във видинското село Новоселци.

Той е татко на четири деца и има приключен осми клас. Казва, че е обществено слаб, само че по документи е шеф на десетки компании, осведоми Нова телевизия.

„ Те са били на някого, а след това са трансферирани на мое име против оскъдна сума.

Между 300 и 400 лв., съгласно това къде се прави договорката ”, споделя Виденов.

Той прибавя, че по този начин на негово име са записани към 50-60 компании.
Виден Виденов е на 32-години и живее във видинското село Новоселци.
Той е татко на четири деца и има приключен осми клас. Казва, че е обществено слаб, само че по документи е шеф на десетки компании.

„ Те са били на някого, а след това са трансферирани на мое име против оскъдна сума. Между 300 и 400 лв., съгласно това къде се прави договорката ”, споделя Виденов. Той прибавя, че по този начин на негово име са записани към 50-60 компании.

По документи, на 14 септември 2023 година,

Виден подписва контракт със софийско сдружение, съгласно който обществено слабият мъж е трябвало да построи хале за близо 9 млн. лв..

В съглашението написа, че работата му е била предоставена от съучастник във компанията – Силвия Гагова.

Тя твърди, че не познава мъжа от Новоселци и в никакъв случай не е сключвала контракт с него.
„ Подписът ми е фалшифициран.
Аз в тази компания не съм лице, което може да дава каквито и да е правомощия на който и да е ”, твърди дамата.

Според Виденов договорът е подписан в София. Дъщерята на Силвия Гагова – Сияна Гагова, твърди, че споразуемнието е изфабрикувано. Тя е правист по обучение и е подала сигнали до всички вероятни институции.

„ Мислим, че Виденов е подставено лице, което подписва, каквото му се даде и прави, каквото му се каже. Той просто търси по какъв начин да си обезпечи дневните средства с такива схемички. Има контракт от 15 страници, направен още веднъж с подправени подписи ”, сподели Сияна Гагова.

Виденов по този начин и не построил обещаното хале, тъй като по документи не 18 октомври 2023 г. Силвия Гагова, която твърди, че не го познава, само че на хартия му е осигурила работата, го е уведомила, че желае предварително да приключи контракта си с него. Причината – неспособност да извърши поетите задължения. Отново по документи, мъжът от Новоселци почнал да съди сдружението за наказателна клауза в размер на 20% от общата контрактувана цена. Завел иск в Софийския трибунал.

„ Неустойката е на стойност в размер на 1.8 млн, лв. – за това, че не сме изпълнили отговорностите си по контракта ”, прибавя Силвия Гагова.

През тази година Софийски трибунал при съдружие ”Международна асоциация за правораздаване и арбитраж ” осъжда компанията да заплати на Виденов сумата от 1 812 069 лв., както и да поеме разноските по арбитражното дело на стойност към 53 000 лв.. Осъдителното решение се твърди, че е обещано на мъж от София на име Красимир Златанов, който по документи бил акредитиран от съдружничката в наказаното сдружение Силвия Гагова. При разпита в полицията обаче Златанов обяснил, че не познава дамата, не е упълномощаван от нея и не е получавал решение на трибунал.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР