Схема за измама с ваканционен апартаментЗа това подадоха сигнал до

...
Схема за измама с ваканционен апартаментЗа това подадоха сигнал до
Коментари Харесай

Капан на морето: Жена предлага чужд апартамент и изчезва с капарото

Схема за машинация с ваканционен апартамент

За това подадоха сигнал до пострадали.

Жена, която се показва в интернет като Мима Пеева, предлага първокласни жилища в кооперация в Поморие единствено против 50 лева на вечер. Наша инспекция обаче сподели, че тук такава жена няма, не се оферират и жилища чартърен.

Каква е схемата? Събира наложително капаро от всички искащи да почиват в Поморие, след което просто изчезва.

Привлечена от първокласния апартамент на крачка от плажа в Поморие, Гергана взема решение да резервира отмора за фамилията си през август.

"Цената ни изненада и доста ни хареса - 50 лева нощувката. Затова ни притегли вниманието, не беше тъкмо това, което искахме, само че на тази цена е отлично ", описа Гергана Трандева.

Контактът с дамата ставал единствено посредством профила ѝ във Фейсбук и с непознат номер във Viber. Гергана превежда капаро за почивката, като условието е да не е по банков път, след което наемодателката просто стопира да дава отговор.

"Неин персонален телефон нямам, единствено Viber номер, синът ѝ е с британски номер ", добави тя.

Емилия и Илиан от Димитровград вършат опит да наемат същия апартамент, само че ниската цена ги кара да се усъмнят.

"Докато ние се лутахме, че не можем да повярваме, че толкоз на ниска цена можем да отидем на отмора, внезапно ми излиза обява във въпросната група, че апартаментът се намира в Пловдив ", изясни Емилия Благоева.

От организация в Пловдив, които дават в действителност жилището в Поморие, също са обезпокоени от измамата. "Той се дава чартърен в Пловдив, от организацията и от притежател. В момента апартаментът е нает. Това се споделя транспортен съд или лодка - един тип да прихващат клиенти с подправени разгласи ", разясни Ангел Филипов от организация "Костадинов парцели 1 " в Пловдив

"Има 193 коментара, някои към този момент са пратили капаро. Най-вероятно има 10 подправени профила да споделят, че са спали там. Снимките бяха на възрастни хора, най-вероятно са откраднали от Фейсбук ", уточни Илиан Пенев.

Ваканционни жилища в кооперацията в Поморие имат най-вече руснаци и българи, които живеят в чужбина.

Към момента към момента не е ясно какъв брой са излъганите и дали профилът на дамата във Фейсбук не е подправен. От Министерство на вътрешните работи - Бургас приканват излъганите да подадат тъжби.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР