Shell и ScottishPower ще построят нови широкомащабни плаващи вятърни паркове

...
Shell и ScottishPower ще построят нови широкомащабни плаващи вятърни паркове
Коментари Харесай

Shell и ScottishPower ще построят мащабни плаващи вятърни паркове в Обединеното кралство



Shell и ScottishPower ще построят нови широкомащабни плаващи вятърни паркове под лицензията на Crown Estate Scotland ScotWind, откакто бъдат обезпечени взаимни предложения за права на морското дъно.

Според информация, оповестена в понеделник от компанията Shell, фермите за вятърна сила ще бъдат издигнати от две взаимни предприятия, наречени MarramWind и CampionWind. Освен това получените две площадки за построяването на вятърните паркове съставляват общо мощ от 5 гигавата (GW) в североизточната и източната част на Шотландия.

Плаваща вятърна турбина е офшорна вятърна турбина, инсталирана върху плаваща структура, която разрешава на турбината да генерира електричество във водни дълбочини, където турбините с закрепен пиедестал не са осъществими

" Shell и ScottishPower към този момент могат да чакат с неспокойствие генерирането на плаваща вятърна сила в забележителен мащаб в Обединеното кралство, с цел да ускорят прехода на страната към чисти нулеви излъчвания. Плаващите вятърни турбини са нашите мощни страни в по-дълбоки офшорни планове и ние сме в добра позиция да помогнем за напредъка на по-широкото използване на този значим чист източник на сила. Възобновяемото електричество ще играе все по-важна роля в нашата насочена към клиентите тактика, защото ние предлагаме повече нисковъглеродни артикули и услуги, от които клиентите се нуждаят за тяхното лично напредване към така наречен " чиста нула ", съобщи Ваел Саван, интегриран шеф за газовите и възобновими източници и за енергийни решения в компанията Shell.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР