Шефовете на Формула 1 обвиниха президента на Международната автомобилна федерация

...
Шефовете на Формула 1 обвиниха президента на Международната автомобилна федерация
Коментари Харесай

Във Формула 1 не харесаха твърденията на президента на ФИА

Шефовете на Формула 1 упрекнаха президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бин Сулайем в „ недопустимо “ държание след изявлението на някогашния рали водач по отношение на появилите се спекулации за вероятно закупуване на комерсиалните права на спорта от капиталовия фонд на Саудитска Арабия.

През предходната седмица Bloomberg излезе с репортаж, че саудитците са създали оферта от 20 милиарда $ да закупят Формула 1, само че сегашния притежател на комерсиалните права Либърт Медия не прояви интереса. През 2016 година американската компания купи Формула 1 от Бърни Екълстоун за 8 милиарда.
 Саудитска Арабия с несполучлив опит да купи Формула 1 Саудитска Арабия с несполучлив опит да купи Формула 1
Според Бин Сулайем обаче цифрата от 20 милиарда е прекомерно „ надута “, което кара дубаецът да се тормози за бъдещето на спорта. Според него в случай че има нов притежател, който е вложил толкоз в закупуването на спорта, то това може да се отрази отрицателно на него, защото може да се стигне до увеличение на таксита за домакинство, с което ще пристигна и покачване на цените на билетите, които почитателите си купуват.

Според Либърти Медия обаче намесата на Бин Сулайем в бизнеса на Формула 1 прекрачва границите на неговите пълномощия като президент на ФИА.
 Бъдеща продажба на Формула 1 зависи от ФИА Бъдеща продажба на Формула 1 зависи от ФИА
„ ФИА ангажимент, че няма да се меси по никакъв метод в бизнеса на Формула 1 и притежателя на комерсиалните права на спорта. Според нас тези мнения, направени посредством формалния профил в Туитър на президента на ФИА, са в прорез с този ангажимент и за нас това е недопустимо “, се споделя в изказването на Либърти Медия, което бе публикувано до тимовете и медиите.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР