Шефът на Винарна Тиквеш Светозар Яневски, наричан Кралят на напитките

...
Шефът на Винарна Тиквеш Светозар Яневски, наричан Кралят на напитките
Коментари Харесай

Шеф на винарна най-вероятно ще бъде посланикът на Скопие в София

Шефът на Винарна " Тиквеш " Светозар Яневски, именуван Кралят на напитките в районен съд Македония, най-вероятно ще бъде посланикът на Скопие в София, написа Епицентър.

А скопското издание " Слободен щемпел " цитира думи на премиера Кирил Петков след срещата с президента Стево Пендаровски, че чака новият дипломат на Скопие да бъде назначен в идващите 60 дни.

Пендаровски заречен, че няма да бави назначението на нов дипломат, откакто получи предложение от държавното управление.

" Слободен щемпел " цитира думите на Петков, че новият дипломат ще бъде " бизнес-ориентиран и прагматичен ".

Светозар Яневски е описван като един от най-успешните македонски предприемачи, с дълготраен опит в областта на стратегическия мениджмънт и предприемачеството.
свързани новини5515преди 3 часа
Той е президент на борда на шефовете на процъфтяващата винарна " Тиквеш " и е бил лицензиант на веригата „ McDonald’s " за България и Македония.

Основен сътрудник на " М6 Investments ", една от най-големите капиталови компании в Македония. Преди това е заемал длъжностите изпълнителен шеф на пивоварна " Скопие " и консултант по икономическите въпроси на министър-председателя на Република Македония.

Яневски е притежател на голям брой награди, измежду които „ Награда за най-хубав управител на Балканите " и „ Награда за водачество и стопански достижения 11 октомври ".

Светозар Яневски е роден през 1947 година Завършил е софтуерния факултет на Университета " Св. св. Кирил и Методий " в Скопие.
От 2005 година е почетен консул на Финландия в районен съд Македония.

Член е на Управителния съвет на Македонския олимпийски комитет и на Борда на Националната банка на Северна Македония.

През 2013 година в печата се появяват известия, че Яневски, откакто е изгубил лиценза за „ Макдоналдс” за франчайза за Македония, продава и компанията, която държи лиценза за „ Макдоналдс” в България.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР