Шефът на руската частна военна компания Вагнер отрече днес тя

...
Шефът на руската частна военна компания Вагнер отрече днес тя
Коментари Харесай

Пригожин похвали Вагнер за екзекуцията на затворник. После обвини САЩ за убийството

Шефът на съветската частна военна компания " Вагнер " отхвърли през днешния ден тя да има нещо общо с жестока екзекуция на хипотетичен неин член, упрекнат, че е дезертирал в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че Евгений Пригожин в началото е приветствал този акт.

Неотдавна в обществените мрежи бе публикувано видео, в което се вижда мъж, упрекнат, че се е предал на украинските сили, преди да бъде хванат от руснаците. Във видеото мъжът, показан като Евгений Нужин, бива погубен по изключително нечовечен метод - с удар с огромен чук по главата. Това е запазена марка на " Вагнер " - компанията даже продава тениски, на които се вижда по какъв начин техен боец убива с чук дяволско изчадие.

Average stuff for those russian PMC fellows. They became known of this stuff in Syria and they`ve continued this later on. They sell patches and shirts with hammer on it. Wagner Syria 2017, that video need good stomach. Some ISIS stuff.
— Gary Kouhia (@GaryKouhia)

В неделя Пригожин разгласява известие, в което приветства убийството на дезертьора като " чудесно свършена работа " и назова убития " помияр ".

В ново известие от през днешния ден обаче Пригожин отхвърля неговата организация да има нещо общо с тази кавга и твърди, че американските секрети служби са виновни, без да привежда доказателства в поддръжка на тези изказвания.

" Типично за американските разследващи служби е да отвличат хора по света, включително и съветски жители ", споделя Пригожин. " Служителите на " Вагнер " се отличават с изключителна дисциплинираност и прецизно съблюдаване на интернационалните стандарти и на общоприетите по света правила за държание ", твърди Пригожин, чиято организация е известна с насилствените си способи.

Според съветската неправителствена организация " Gulagu.ru ", профилирана в отбрана на арестуваните, Евгений Нужин е бил пандизчия от наказателна колония в Русия, нает да се бие в Украйна. Пригожин е упрекван, че е обиколил пандизите в Русия, с цел да вербува пандизчии за бойното поле в Украйна в подмяна на понижаване на присъдите им.

От 2014 година компания " Вагнер " е упреквана, че обслужва ползите на режима на съветския президент Владимир Путин и че прави издевателства в доста зони на спор, по-специално в Сирия и в някои африкански страни, отбелязва Франс прес.

Разследващото издание " Новая газета " твърдеше преди време, че хора от " Вагнер " са удряли с каменарски чук пандизчия в Сирия през 2017 година, а след това са го обезглавили и са го изгорили. Изданието даже показа и видео в поддръжка на изказванията си.

През септември Пригожин призна, че е основал " Вагнер ", откакто години отхвърляше това. Миналата седмица той се похвали също с дейности, целящи да повлияят на изборите в Съединени американски щати, напомня Франс прес.

По мотив видеото с разправата с Нужин ТАСС заяви през днешния ден, че следствените органи на Русия ревизират обстоятелствата, с цел да открият каква е истината, дали фрагментите са достоверни и кой е отговорен за случилото се. Агенцията се базира на Татяна Москалкова, която е делегиран представител на съветския президент Владимир Путин по въпросите, свързани с правата на индивида.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР