Шефът на Renault Лука де Мео обяви пред , че

...
Шефът на Renault Лука де Мео обяви пред , че
Коментари Харесай

И Renault се отказва от ДВГ в Европа

Шефът на Renault Лука де Мео разгласи пред, че компанията ще спре да продава коли с мотори с вътрешно горене в Европа през 2030 година Това значи, че отводът на френския производител от ДВГ ще изпревари с 5 години повсеместната възбрана за продажба на стандартни коли в Европейски Съюз.

Този ход е измежду съществените решения от така наречен тактика за промяна Renaulution. В нея е заложено появяването на 24 нови автомобила до 2025 (от които 4 електромобила), а спортните гени на марката Alpine да станат напълно електрически.

Миналото лято Де Мео разгласи, че ръководената от него компания да реализира 90% електрификация на моделната си гама до края на десетилетието, само че в този момент очевидно този развой ще бъде интензивен.

Голямата електрическа офанзива на Renault ще стартира с Megane EV, който ние ще можем да тестваме в края на февруари. Това не е първият електрически модел на марката, която е на този пазар цяло десетилетие. Но Megane E-Tech стъпва върху новата платформа CMF-EV, която се употребява и от Nissan Ariya. Моделът ще се предлага с две акумулатори (40 kWh и 60 kWh), които ще подсигуряват пробег от надлежно 300 и 400 км по цикъла WLTP.

По време на конференцията Лука де Мео разгласи още, че Dacia ще стане напълно електрическа марка „ в последния вероятен момент”, с цел да може румънската марка да продължи да предлага най-достъпните си модели. Между другото подобен е и първият електрически модел – Dacia Spring.

Изказването значи, че Dacia би следвало да продължи да предлага моделите си с ДВГ до 2035 година, когато в Европейски Съюз ще влезе възбраната за продажбата им. Но тогава батериите и технологията за електрическо задвижване към този момент би трябвало да е поевтиняла доста, което да разреши на Dacia да задържи най-големия си коз, а точно ниските цени.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР