Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков ще оглави областната дирекция

...
Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков ще оглави областната дирекция
Коментари Харесай

Сменен е шефът на полицията в Пловдив

Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков ще оглави регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кърджали. Рокадата идва в деня, в който вътрешният министър Младен Маринов назначи инспекция в Пловдив, откакто задържан скочи от третия етаж на 6-то РПУ и почина.

Официалното пояснение за промяната на върха на полицията в града е, че началникът на полицията в Кърджали Венцислав Момчилов отива в жандармерията.

Атанас Илков бе назначен отпред на пловдивската полиция при започване на 2017 година Преди това беше началник на " Криминална полиция " в националната полиция. Той изпадна в недружелюбност след интервенцията в Лясковец през 2014 година, при която Петко Петков простреля командоса Емил Шарков.

Проверката на Министерство на вътрешните работи твърдеше, че Илков е показал на тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи единствено работно мнение на института по логика на психиката, а не финален психически портрет на Петков. Самият Лазаров отхвърляше да е бил измамен, а Илков твърдеше, че уволнението му е политическо. Той бе освободен през 2015 година, само че решението бе анулирано от съда.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР