Шефът на отбора на Мерцедес Тото Волф определи като умопомрачително“

...
Шефът на отбора на Мерцедес Тото Волф определи като умопомрачително“
Коментари Харесай

Волф: Скоростта на Ред Бул е умопомрачителна

Шефът на тима на Мерцедес Тото Волф дефинира като „ умопомрачително “ преимуществото, с което разполага болидът на Ред Бул RB19 на вършиме и в DRS зоните от началото на сезона във Формула 1.

В Австралия международният първенец Макс Верстапен не срещна никакви усложнения с изпреварването си против Люис Хамилтън малко след първото прекъсване на конкуренцията с червен байрак. Още при първото прекосяване през DRS зона нидерландецът задмина с лекост водача на Мерцедес, като изпреварването стана доста преди прекъсването за деветия завой на „ Албърт парк “.

Състезанието в Мелбърн бе второто следващо, в което Верстапен трябваше да изпреварва Хамилтън на пистата. В Джеда две седмици по-рано двамата още веднъж се изправиха един против различен в битката за позиция, само че и тогава седемкратният първенец беше безпомощен против скоростта на правата на RB19. Тогава той съобщи, че болидът на Ред Бул е „ най-доминантната кола, която той в миналото е виждал “. Сега тези изказвания на Хамилтън малко или доста бяха доказани и от думите на Волф.
 Хамилтън не е виждал Хамилтън не е виждал " по-доминантна " кола от RB19
„ Тяхното преимущество на вършиме с отворен DRS е умопомрачително. Но в този спорт има меритокрация, тъй че в случай че ти имаш кола, която е бърза на вършиме, тъй като ти си оптимизирал аеродинамиката си, то зависи от всички останали да те настигнат “, изясни Волф.
 Ръсел: Ред Бул крият същинското си движение, с цел да не ги пернат обратно Ръсел: Ред Бул крият същинското си движение, с цел да не ги пернат обратно
Той също по този начин разяснява и представянето на Мерцедес в Австралия. На „ Албърт парк “ отборът от Бракли разполагаше с втората най-бърза кола в квалификацията и надпреварата, само че съгласно Волф конфигурацията на австралийската писта е замаскирала минусите на W14.
 Верстапен: Няма причина да крием движение Верстапен: Няма причина да крием движение
„ Мисля, че този уикенд ние направихме добра стъпка напред и в една обиколка, и в дългата серия. Дали това би трябвало да е нашата основа? Не съм сигурен, само че ние би трябвало да максимизираме пакета, с който разполагаме. Беше хубаво, че се състезавахме с Ферари и Астън Мартин. Трябва да се затвърдим пред тях, а по-късно колкото повече научаваме за колата и с подобренията, които сме планували може и да стартираме да провокираме Ред Бул.

„ Мисля, че пистата в Мелбърн несъмнено беше в плюс за нашата кола, на която не ѝ доближава прилепяне в задната част, пистата несъмнено ни оказа помощ. Мисля, че тя ни направи да изглеждаме по-добре, в сравнение с в действителност сме. Ние знаем къде са ни слабостите, просто би трябвало да ги отстраним “, сподели Волф.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР